Kirjoittaja Pekka Hangasmaa
Uusimmat blogijulkaisut

Yleisimmät reklamaatioiden syyt liittyvät erilaisiin kulumisiin

Rengasteollisuuden valmistusmääriin nähden reklamaatioita tulee yleisesti ottaen hyvin vähän. Monesti reklamaatiot liittyvät ajomukavuuteen ja renkaiden epätasaiseen kulumiseen. Mikäli asiakas epäilee renkaassa olevan jotain vikaa, hän voi ottaa suoraan yhteyttä jälleenmyyjään ja viedä renkaan tälle tarkistettavaksi. Mikäli jälleenmyyjän omat asiantuntijat eivät löydä selitystä vialle, rengas voidaan lähettää myös tehtaalle tutkittavaksi. Rengasvalmistajan tehtaalta löytyvät täydelliset  laitteet vian tutkimiseen ja vika pystytään näin paremmin arvioimaan.

Yleisimpiä reklamaatioiden syitä ovat erilaiset kulumisasiat, jotka harmillisen usein johtuvat siitä, etteivät autoilijat muista tarkistaa tarpeeksi usein renkaiden ilmanpaineita. Myös auton alustageometria tulisi määrävälein tarkistaa. Usein pyörän tuennan, kumipuslien ja jousien ikääntymisestä johtuen auton ohjausgeometria muuttuu käytössä ihannearvioista (voi olla oleellisesti epätasainen) ja tämä voi  johtaa renkaiden epätasaiseen kulumiseen.  Yleisesti ottaen hyvin vähän reklamoidaan varsinaisista valmistevioista, vaikka niitäkin silloin tällöin tulee ja ne pitää myös tarkkaan tutkia.

Nokian Renkaat on pyrkinyt panostamaan tuotekehitystyössään yhä kestävämpiin renkaisiin. Muun muassa uudessa Hakkapeliitta SUV 8 –renkaassa käytetään sivupinnan kumisekoituksen seassa Aramid-katkokuitua , joka tekee renkaasta huomattavasti kestävämmän ajettaessa reikään tiessä tai renkaan kolahtaessa jalkakäytävän reunaan. Mutta rengas on aina rengas, ja jos autoilija tulee ajaneeksi liian isolla nopeudella monttuun tai katukiveykseen, se kyllä hajoaa. Tällaisia tilanteita varten Nokian Renkaat tarjoaa asiakkailleen Hakka-turvaa, joka korvaa hajonneen renkaan ensimmäisen vuoden aikana tai neljän millin kulumiseen asti. Mikäli siis ajaa monttuun, Hakka-turvan turvin voi saada ilmaiseksi rikkoutuneen tilalle uuden renkaan.

  • Mikäli epäilet vikaa renkaassa, ota yhteyttä jälleenmyyjään
  • Jos jälleenmyyjä ei löydä vialle selitystä, rengas voidaan lähettää tehtaalle tutkittavaksi
  • Yleisimmät reklamaation syyt ovat erilaiset ajomukavuuteen liittyvät asiat, jotka usein ovat ajoneuvosta itsestään johtuvia
comments powered by Disqus