Uusimmat blogijulkaisut

Yksi työmatka, neljä eri tieolosuhdetta.

Ollaan tässä Mummun kanssa kuunneltu Etelä-Suomen liikennekaaosta, kun sinne tupsahti kesäisille teille talviolosuhde. Radion iltalähetys katkeilee liikennetiedotteisiin jatkuvasti. Eipä ole tietoa, onko suurin syy kymmeniin kolaritapahtumiin rengasvalinnoilla, mutta voisi olettaa ainakin osassa olevan niin. Kesärattaat on tietenkin hölökyilty laittamaan alle, jos ajokelit ovat olleet kesäiset pidemmän aikaa.

Täällä pohjoisessa ollaan asioista sitä mieltä, että huhtikuun alkupuoli on selkeästi talvikuukausi koko Suomessa. Niin kauan kuin lunta on Lapissa metrin verran, niin ei Etelä-Suomessa oikeastaan pysyvää kesäkeliä voi vielä ollakaan. Pohjoiseen kun tuulen käännäyttää, niin luntahan sinne eteläänkin on odotettavissa.

Täällä eletään nyt sitä aikaa, että yhden päivän edestakaiseen työmatkaan sisältyy selkeästi neljänlaista ajorataa. Niihin ei ole kuin yksi rengasvalinta, eli talvirengas, koska liikenneolosuhteeseen on varustauduttava pahimman mahdollisen kelin varalta.

Tällainen voi tieolosuhdevalikoima yhdeltä huhtikuiselta päivältä täällä Lapissa olla:

Ei siitä liian montaa kertaa voi muistuttaa, että Lappiin jos lähiviikkoina suuntaatte, niin rengasvalinta ei tarvitse pohtia. Talvirenkaat alle ja piste.

Näin opastelee Ukka.