Vuosittainen turvallisuustarkastus

Maaliskuun ensirekisteröinnin jälkeen eilen avautui jälleen vuosittaisen turvatarkastuksen aikaikkuna. Kyse oli tietysti paljon autoilijoiden mielipiteitä jakavasta asiasta, katsastuksesta. Tapanani on ollut käydä paikallisella pienasemalla, jossa palvelu on aina ollut hyvää ja asiallista, johon suuntasin tälläkin kertaa. Kanta-asiakasalennuksen jälkeen koko lystin hinnaksi jäi 65 euroa, sisältäen OBD-vikakoodienluvun, sekä pakokaasumittaukset. Autoa hakiessani olin jo käynyt kuntotarkastuksessa, sekä rekisteröintikatsastuksessa Suomen päässä, joten olin melko varma ettei yllätyksiä pitäisi tulla.

Ensimmäinen pienehkö yllätys tuli iskareita testatessa, nimittäin takapään molemmat iskarit alkavat pikkuhiljaa olla vaihtokunnossa, prosenttiarvoilla 27 ja 29, katsurin mukaan 20 on hyvä raja jossa vaihto kannattaa suorittaa. Muuten alustantestaus meni moitteetta ja sisälläkään ei sen kummempia koiruuksia autosta löytynyt. Kuitenkin aurauskulmat pitäisi käydä säädättämässä, sillä molempien eturenkaiden sisäsyrjät ovat kuluneet huomattavasti enemmän kuin varsinainen kulutuspinta ja reunat alkoivatkin muistuttaa jo lähinnä sliksejä. Leima kuitenkin tuli huomautuksetta paperiin ja nyt voidaan taas olla huoletta syystalveen 2014 asti.

Ensi viikolla alkaakin itselläni melkoinen ajoruljanssi, nimittäin rakkaan paremman puoliskoni opiskeluiden perässä karavaani suuntaa kohti Tamperetta. Kilometrisuoritteeseen onkin tulossa huomattava lisä, sillä Tampereelta tulen kerran viikossa käymään nykyisellä työpisteelläni Kotkassa. Eiköhän näillekin matkoille kerry kosolti kerrottavaa, kun jo kerran Hamina-Kotkan alueellakin on sattunut ja tapahtunut. Törmäsin myös netissä noin 20 euron arvoiseen, hieman itänaapurityyliseen tuulilasin ylälaitaan kiinnitettävään "dashcamiin", jonka päädyin itselleni klikkailemaan. Odotellaan kunhan laite tulee perille asti, niin saadaan varmasti videomateriaaliakin taas kasaan :)

-Jyri

comments powered by Disqus