Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Vuoristoradan viimeinen nousu

Kolme viikkoa ehditty edetä elokuuta ja viimeinen viikko siintää edessä. Viimeiset kuminaamat stadion-konsertoivat, eikä kukaan kysy enää mukaan terassille.
 

Tutkaillessani tänään aamulla Sinisten Hakkojen keräämää kilometrilukemaa, 28´892 kilometriä, tähän mennessä, niin pystyin toteamaan joko kilometrikohtaisen tehokkuuden parantuneen selvästi tai työkuormituksen vähentyneen. Jälkimmäinen lienee lähempänä todellisuutta.
 

(Näyttäähän se hienolta, mutta varsin kosteaa menoa hetken päästä.)


 

Hiljaisempi kesä on ehtinyt kuitenkin tähän mennessä tarjota vuoristorataan verrattavat ajokelit rengastestin suhteen. Rivakkaa alkua seurasi pitkähkö sadekausi, joka kuin lennosta vaihtui paahtavan kuumuuden ja kostean ilman täyttämään kesäkeliin - vain saapuakseen kohti maaliaan, joka lienee sateinen elokuu.

Sinisten pito on säilynyt kuitenkin yllättävän hyvin. Viimeisen viikon aikana on koettu jos jonkinlaisia myrskyjä ja rangaistuksia ilmaston muodossa, mutta pidon heikkenemistä ei ole tuntunut edes raskaammalla kaasujalalla samoissa määrin kuin osalla kilpailevista rengasmalleista. Jo aikaa sitten kadonnut uudenkarheus antaa usein odottaa hetkeä, jolloin pidossa alkaa tuntumaan heikkenemistä, mutta ei toistaiseksi Sinisillä.
Tosin onhan renkaat vielä sisäänajossa kilometriensä suhteen.
 

(Kesäisin on isoja veneitä ja pieniä maailmanpyöriä.)


 

Edellisessä kirjoituksessani viittasin lähestyvään rengaskierrätykseen, rengaskierrätys numero kakkoseen. Huolimatta odottavan innostuneesta mielenalastani, niin jouduin toteamaan saman kuin maailman parhaat lääkärit ovat todenneet äärimmäisen tarkan näköni suhteen: ei tarvetta toimenpiteisiin, mutta tarkkaillaan tilannetta rauhassa.

 
 
 

comments powered by Disqus