Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Vuodenaika vaihtuu, testikuljetus jatkuu

Moi!

Pitkästä aikaa pääsivät sormet naputtaan. Pari kuukautta ehti kulua aikaa edellisestä bloggauksesta ja sekin aika kului erittäin nopeasti. Kilometrejä ehti kertyä siinä välissä vajaat 15000 ja kesärenkaat päätyivät Vianorin "rengashotelliin" samalla reissulla. Halvat ja romanttiset hotelliyöt olivat koko kaudeksi aika edullisia. Pintaa oli vielä hyvin jäljellä, joten ensikeväänä jatketaan näiden salarakkaiden parissa! (kyllä, renkaisiin voi rakastua..)

Tälle kevättä ja kesää testikelit olivat tehty Hakkablue mallille.. melkein jokapäivä satoi ja risteykset sekä maantiet tulvivat. Mutta kohta tulee varmasti suuri muutos Pohjois-Pohjanmaan seudulle. Itsekin pelasin aika riskillä kun yöpakkasia esiintyi jo muutama viikko sitten ja kävin 80km reissun kesärenkailla. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt Hakkablue mallin pidosta. Kyllähän ne luistivat ja piti ajaa todella varovasti, mutta kumminkin paljon parempi pito mustalla jäällä kuin aikaisemmilla kesärenkailla.

Ehkä sairas testimieleni halusi vielä nähdä miten renkaat selviävät pienillä liukkailla ;). Onneksi se testi ei päättynyt Porschen kylkeen. Eikä ojaan

Kesätestaus HakkaBlue mallin kohdalla päättyy nyt ja seuraavat testaukset jatkuu jälleen Hakkapeliitta 7 sarjan mallilla. Numeroksi annan näin amatööri testikuljettana 9+ asteikolla 1-10. Eli loistava suoritus. Täyttä en anna siksi että saatte mielenkiintoa jatkaa ammattitestejä sielä tehtaalla ja miettiä syytä miksi en anna täysiä pisteitä :D.

________________________________________________________________________

Kylmä talvi saapui nopeasti Pohjoiseen Suomeen.

Ja talven vaarat tulivat heti eteen. Olin matkalla Kuusamosta kotiinpäin yöllä (kyllä, yöllä lähdin ajamaan 350km kotiin. Ei paha matka minulle). Tie oli poikki puolessa välissä matkaa kun rekka oli kaatunut keskelle tietä poikittain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuten kuva kertoo hieman, tienpinta oli erittäin liukas ja lumipeitteen alla. Talvirenkaat pääsivät heti tositoimiin kun piti rueta etsimään kiertotietä. Helpommin sanottu, kuin tehty. Joku 20-30km tuli ajettua kunnon metsätietä ja välissä meinasi olla aika luistavaa meno.

Lopulta putkahdin ulos jossain Syötteen lähellä. Mutta kotia päästiin :D (klo 09.50 aamulla). Oulusta eteenpäin kaikki oli sulanut pois. Puut vaihtelivat tosin hienosti sävyjänsä viimeiset 30km matkan. Hallusinaatiot saattoivat johtua väsymyksestä tai sitten söin vahinkossa jotain epämääräistä, mutta hienolta näytti.

Tästä eteenpäin ruetaan taas kirjoitelemaan talvisia tarinoita. Ei muutakuin palataan asiaan arvoisa autokansa!

 

 

 

comments powered by Disqus