Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Voi hitsin hitsin hitsi sanoisi Team Ahma vaimolleni

Minä tunsin vanhoissa kesärenkaissa tasapaino-ongelmia, mutta kun vaimo tuli kysymään "voiko autolla enää ajaa, kun se tärisi Raision välillä niin oudosti", niin sitten täytyy jo tehdä jotain - siitä Team Ahmakin olisi ollut samaa mieltä. Ennen tällaisten asioiden huomaaminen on ollut vain "minun yksinoikeuteni". Hah. Tai hyvä näin.

Kävin eilen Tierankadun Vianorilla puhumassa ongelmastani ja tälle päivälle saatiin lyhyt aika takarenkaiden tarkistukselle.

Oikea  Nokian NRHi oli tasapainossa. Vanne on saanut jossain vaiheessa tällin ja siinä on pieni sivuttaisheitto. Vasemmassa oli ongelmia. Rengas oli sisäreunasta osittain kulunut voimakkaasti (oikea rengas taas OK ja pintaa on). Rengas on siirretty viime kesänä muistaakseni edestä taakse. Kunhan renkaiden vaihtokiireet helpottavat Vianorissa, on syytä tarkistaa myös ohjauskulmat. Toinen mielleyhtymä itselle tuli jostain ennen alla olleesta renkaasta, jossa renkaan rakenne oli alkanut pettää.

Miksiköhän minä en huomannut epätasaista kulumista talvirenkaiden vaihdossa? Alkaako tarkkaavaisuus herpaantua teknisissä asioissa, oliko minulla apujoukkoja syksyllä renkaiden vaihdossa ja en itse käsitellyt renkaita? Nyt tämä viimeinen vaihto menee osittain sen piikkiin, että vaihdoin renkaat vasta iltahämärässä. Tästä näkee, että "pimeä työ" ei kannata, vaikka olikin hyvä otsalamppu päässä.

Minimissään takarenkaat menee uusiksi. Vianor tarkisti omalta kannaltaan eLine renkaat ja niitä on "vain tilauksessa, ei edes tehtaan varastossa". Jos uusi rengastyyppi kestää kovin pitkään, täytynee tyytyä Hakka Green vaihtoehtoon. En aja niin kovaa, että tarvitsen sen puolesta Hakka Blue tai ainakaan Hakka Black. Suomen moottoritievauhti riittää.

comments powered by Disqus