Uusimmat blogijulkaisut

Vino pino kitkarenkaita...

Lapissa kaikki kukkii nopeasti, laulaa Loiri. Ja sattuu nopeasti myös, kun on sattuakseen. Ainakin autokauppa. Lieneekö kyseessä jonkinlainen kuume, tiedä häntä.

Ukan Stratus joka tapauksessa vaihtui. Ja vaihtui sellaiseen autoon, josta viikko sitten ei juurikaan mitään kokemuksia tai enempää tietoa ollut. Parilla hyvällä kaverilla oli. Ja se ajatti pikareissun Länsikairaan. Ja neuvottelut kestivät esisähköpostien lisäksi paikan päällä vajaan tunnin, kun myytävä ja ostettava pirssi olivat rinnakkain. Välirahan vääntöä ei isommin ollut. Lopputuloksena Ukan autokalustoon tuli vuoden 2001 mallia oleva Lexus 300RX.

Renkaita tuli vino pino otsikon mukaisesti. Kitkarenkaita. Eivätkä kitkat pinoon lopu, vaan auton alla ovat samanlaiset. Entisen omistajan kanssa en ole jutellut logiikasta ja muista syistä, miksi kitkoja on kaksi sarjaa. Ehkä asia selittyy Tampereella, joka on ainoan entisen omistajan kotipuoli.

Nyt Ukka on hieman huuli pyöreänä, miten Naruskan talvi olisi mentävissä Lexuksella kunnialla läpi olemassa olevilla kitkarenkailla. Kokeilla kait pitää, koska alla olevat kitkat ovat uudet, eivätkä toisilla aluvanteillakaan olevat samanlaiset Bridgestone Blizzakit juurikaan uusia häpeä.

Varasuunnitelmana on tietenkin rengastaa pirssi nastarenkailla. Ja ne tietty ovat sitten Nokiat, kuten muussaakin kalustossa.

Liukkaita kelejä ei Naruskalla toistaiseksi tälle syksylle ole nähty. Kun niitä aikanaan tulee, kuten satavarmaa on, niin pitää sitten hakea tuntumaa nelivetoisen Lexuksen käyttäytymiselle. Auto on raskas ja sen käyttäytyminen on vierasta vielä. Kesäkelillä tämä tuntuu varsin hyvältä ja herraskaiselta ajettavalta. Automaattivaihteisena Lexus ei ehkä poikkea kovin paljoa neliveto Subaru Foresterista, johon täällä ollaan kovin tyytyväisiä. Naisväkeä myöten.

Kertoillaanpa sitten tuonnempana, mihin ratkaisuiihin Lexuksen rengaspinon ja alla olevien kanssa päädytään. Muitakin kokemuksia varmaankin saadaan tästä "autovanhuksesta", jollaisen hankkiminen uutena ei Ukan huusholliin ole mahdollista. Kakkosautoksi tämä alle kymppitonnin hintalapulla liikkeessä varustettu auto nyt tuli ostettua suositusten jälkeen varsinkin, kun Stratuksesta saatiin vaihdossa suunnilleen se, mitä pyydettiin.

Lokakuuta mennään jo pitkällä. Ensimmäisen viikon lopulla kun lämpötila ulkona on vajaan kymmenen astetta plussalla, niin Naruskan korkeudella asiaa voidaan pitää varsin poikkeuksellisena...

Talvikelejä odottelemisiin tähän.

Ukka