Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Viimeiset kierrokset

Syyskuun loppupuoli ja kelit ovat alkaneet muuttumaan kylmemmiksi. Vaikutusta tulevasta talvesta tehostaa aikaisemmin ja aikaisemmin pimenevät illat sekä

Hakkapeliitta kasia

huutava radio. Pelko alkaa valtaamaan ihmismieliä.

Seuraavien viikkojen aikana sosiaalisiin tilanteisiin elämässään tottuneet joutuvat osallistumaan yhä uudestaan keskusteluun, jonka aiheena on auton talvirenkaiden vaihtoajankohta. Suurimmalla osalla tuo matalalla äänellä ja harkitun ammattimaisesti kerrottu ajankohta kuitenkin juontaa juurensa päätöksestä, joka on jotain paniikin ja oman aikataulujen välistä. Siinä valinnassa ei välttämättä olosuhteilla ole juurikaan merkitystä.

Omalla kohdallani törmäsin hieman yli viikko sitten ikävään totuuteen, joka paljasti Sinisten hieman odotettua kuluneemman ulkoasun. Kulumisvaroittimen ainoa jäljellä ollut symboli, kolmonen, ei herättänyt odotuksia liiasta luottamuksesta vesisadekelien saapuessa.
 

(Niin saapui vesisateet vaativine olosuhteineen.)


 

Vesisadekelien saapuessa olikin helppo käytännössä todeta, ettei pito ollut enää sitä, mitä se oli kesäkuun sadekeleillä. Maailmaa nähneet renkaat olisi hyvä tiedostaa ja siirtää tieto ennakoivaan ajoon käytännössä. Enää ei mutkia mennä kiihdyttäen. Tässä vaiheessa vuotta uskoakseni moni tekisi harkitun valintansa, vaihtaisi alle talvirenkaat ja kertoisi sitten ensi kesänä hankkivansa uudet kesärenkaat.

Vaan näin ei edetä jokaisessa autokunnassa. Vesisadekelit, Helsingin lähiympäristön lämpimämpi ilmasto ja lähenevä talvi - täydellinen keli uusille kesärenkaille. Nyt renkailta vaaditaan hieman enemmän - hieman enemmän kuin kesähelteillä loman kunniaksi järjestetyllä

"ei mulla ole kiire mihinkään"

-kaupunkiajelulla.
 

(Loppusuora jäljellä iltojen pimetessä yhä aikaisemmin.)


 

Renkaat ovat nyt nähneet maailmaa 37´964 kilometrin verran ja voisi sanoa viimeisten kierrosten olevan käsillä. Saa nähdä, miten kunniakkaasti renkaat selviytyvät loppusuorastaan.
 
 
 

comments powered by Disqus