Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Viikonlopun pikapäätös: nastarenkaat alle

Sääennusteita seurattuamme teimme loppuviikosta pikaisen päätöksen vaihtaa talvirenkaat alle jo viikonloppuna. Kuluvalle viikolle ennustettiin mahdollisia lumi- tai räntäsateita, ja lämpötilakin pysyttelisi öisin pakkasen puolella. Kun luvassa oli myös maantieajoa, oli päätös selkeä: nastarenkaat alle samantien.

Toteutuskin oli helppoa, koska meillä on nastarenkaat säilöttynä omaan talliin, ja tallista löytyy myöskin hyvät renkaanvaihtovälineet. Itseasiassa sunnuntainen renkaanvaihto oli siinäkin mielessä mukava, että aurinko paistoi ja lämpötila oli plussan puolella. Pimeässä ja räntäsateessa tehtyjä renkaanvaihtoja on takana jo tarpeeksi, niitä ei halua enää yhtään enempää. Ainoa harmi oli oikeastaan se, että en huomannut ottaa uutta kuvaa vaihdosta, joten otsikkokuva on viimekeväinen. Nyt sitten odotellaan, tuleeko keskiviikkona se uhattu lumisade. Meidän puolestamme talvi saa ainakin tulla, me olemme siihen nyt valmistautuneita.

PS: Palatessani tänään viikon ensimmäiseltä reissulta, kuulin radiosta, kuinka rengasliikkeeseen jonottavat autoilijat olivat ruuhkauttaneet Heksingin liikennettä. Taitaa talvi taas kerran yllättää useat.

comments powered by Disqus