Kirjoittaja Teppo Huovila
Uusimmat blogijulkaisut

Vihreitä valintoja

Ympäristöystävällisyys niin kuluttajan kuin tuotannonkin näkökulmasta on meille tärkeää. Panostaminen vastuullisuuteen on kantanut hedelmää, sillä Nokian Renkaat nousi vuonna 2017 vastuullisimmaksi rengasvalmistajaksi kansainvälisessä Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä (DJSI World). Myös kehitystyömme tukee ympäristönäkökulmaa; testaamme aktiivisesti uusia biopohjaisia raaka-aineita ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Jo nyt Nokian Hakka Green 2 -kesärenkaiden valmistuksessa käytetään uusiutuvia raaka-aineita, kuten rypsiöljyä ja mäntyöljyä. Lisäksi tuotannossa syntyvää jätettä on vähennetty merkittävästi eikä tehtailta päädy mitään kaatopaikalle. Viiden vuoden aikajaksolla 2013 – 2017 vähensimme tuotannon hiilidioksidipäästöjä 36 prosenttia.

Nokian Renkaiden tuotteiden vierintävastusta on onnistuttu laskemaan 7 prosenttia vuodesta 2013.

Kesärenkaissa ympäristön kannalta tärkeintä on alhainen vierintävastus. Nokian Renkaiden tuotteissa vierintävastus on alan kärjessä. Renkaidemme vierintävastus on pienentynyt keskimäärin 7 prosenttia vuoden 2013 tasoon verrattuna. Viime vuonna myymillämme renkailla laskettuna määrä vastaa noin 54 000 henkilöauton vuosittaisten hiilidioksidipäästöjen vähennystä.

Nokian Hakka -kesärengasperhe on suunniteltu, testattu ja valmistettu pohjoisten olojen erikoisosaamisella ympäristöystävällisyyttä painottaen. Valmistuksessa tavoitteena on löytää ratkaisuja, jotka tukevat tuotteen liikenneturvallisuutta sekä ympäristöystävällisyyttä. Meille on tärkeää tukea kestävän kulutuksen ajattelua, jolloin tuote kestää käytössä mahdollisimman pitkään.

Kestävä kehitys on panostus tulevaisuuteen

Pohjoisen suveen räätälöidystä kesärengasvalikoimastamme löytyy kolme tuoteperhettä: Nokian Hakka Green 2 pienille autoille ja keskikokoisille perheautoille, Nokian Hakka Blue 2 keskikokoisille autoille sekä Nokian Hakka Black 2 suorituskykyisiin menopeleihin. Näiden kolmen tuoteperheen renkaat on kehitetty hieman eri ominaisuuksia painottaen. Esimerkiksi Nokian Hakka Green 2 -renkaissa on painotettu taloudellisuutta ja ympäristönäkökulmaa – renkaissa onkin pienimmät vierintävastusarvot. Useimmiten näitä renkaita suosivat perheautojen tai pienten autojen omistajat, jotka arvostavat hiljaista ja mukavaa rengasta sekä renkaan taloudellisuutta.

Nokian Renkaat on Pohjoismaiden myydyin rengasmerkki, ja on saavuttanut suosiota erilaisilla tuoteperheillä maailmalla laajemminkin. Tarvitsemme renkaiden kansainväliseen kehittämiseen ja testaamiseen myös Suomea eteläisempiä olosuhteita. Suunnitelmissamme onkin rakentaa aivan uusi testi- ja teknologiakeskus Espanjan Santa Cruz de la Zarzaan. Valmistuttuaan se tarjoaa mahdollisuuden testata ympärivuotisesti sekä kuivalla että märällä pinnalla erityisesti korkean nopeusluokan kesärenkaita jopa 300 kilometrin tuntinopeudessa.

Havainnekuva uudesta testi- ja teknologiakeskuksesta, joka rakentuu Espanjan Santa de la Cruziin

Osana tulevaisuuden renkaiden kehitystä olemme perustaneet tulevan testikeskuksen lähettyville guayule-kasvin koeviljelyalueen yhteistyössä paikallisen yliopiston kanssa. Guayule-pensas on korkealuokkaisen luonnonkumin lähde ja viihtyy karuissakin olosuhteissa. Tavoitteenamme on koeviljellä kasvia ja tutkia sen käyttöä entistä ekologisemmassa renkaanvalmistuksessa. Pitkäjänteinen työmme innovatiivisten ja kestävää kehitystä tukevien ratkaisujen puolesta jatkuu.

Guayule-kasvin istutusta

 

comments powered by Disqus