Uusimmat blogijulkaisut

Vielä löytyy maantiekiitäjiä...

Maantiekiitäjä tai kumikaheli, voi kait tuollaisesta tökeröimmistä tökeröimmän ajokortinhaltijan tempuista sanoa rumastikin. Ei ole Suomessa laman pohjaa vielä tavoitettu, kun jollain on varaa vonguttaa renkaita kuvassa näkyvään malliin yleisellä tiellä. Ja kaikkien ihmetykseksi vielä näkyvyydeltään aivan varmasti pimeimmässä paikassa, missä hölmöyksiä tehdä voi.

Paikka on Sallan rajanylityspaikan ja Sallan kirkonkylän välissä sijaitsevan Kelloseljän entisen koulun edustan ohi kulkevalta vilkkaalta kantatieltä. Olisiko tässä yhdistynyt nuoruus ja hulluus tavalla, joka edellyttäisi ajokortin kuivumaan nostelemista pidemmäksi aikaa niin, että hiekkalaatikkoleikit tapahtuisivat hiekkalaatikolla, eivätkä yleisellä tiellä.

Pöljyys huipussaan maantiellä...​
Pöljyys huipussaan maantiellä...​
Maantie leikkikenttänä.​
Maantie leikkikenttänä.​

Liikenteen valvonnalla riittää hommia, jos kaikki rikkeiden tekijät teoistaan vastuuseen meinataan saada. Poliisi -merkkistä virkakuntaa näkyy ainakin täällä Koillis-Lapin alueella entistä harvemmin, kun kaikki poliisitoiminta alkaa olla siirretty Rovaniemelle Lapin maakunnan pääkaupunkiin. 

Tuollaisen maantiekiitäjän kun näkisi joskus itse teossa asfalttiin piirtelemässä, niin olisi hauska napata pätkä videolle ja lähteä sitten sormet raamatulla todistamaan, mitä kenenkin on tullut tehtyä...hohhoijjjaaaaa.