Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Väsynyt talvi

Perjantaiaamu ja mittaristo kertoo sään olevan neljä astetta plussalla.

Liikenne on varovaista, mutta varsin suolaista. Alle 24 tuntia sitten pesty auto sulautuu hyvin liikenteeseen, jossa kaikki on märän sateista. Varovaisuus on hyvästä, mutta ylivaroisuus eritoten vasemmalla kaistalla on yhtä loukkaavaa kuin eilen aamulla postilaatikostani tipahtanut Savon Sanomat. Eilen illalla lupaavasti lähestynyt lumisade ehti pelotella kansan syviä rivejä vain muutamia tunteja ennen muuntautumistaan jälleen vesisohjoksi.
 

(Pohjoisranta suolaisena. Kuvan maasturi ei liity tiettävästi suolaukseen.)


 

Kesän odotuksen ja leudon talven viimeiset hetket voi aistia jo katukuvasta. Maaliskuussa muutamaa kevyen lumista päivää lukuun ottamatta on ollut hyvä ajankohta startata kaksipyöräisten kausi. Varsinkin kevyempien versioiden kuten skoottereiden ilmestyminen sekä liikenteeseen että parkkeerattuina talojen vierustoille antaa ymmärtää takatalven olevan epätoivottu vieras.
 

(Liikenteenjumittaja odottamassa kuivempia kelejä.)


 

Kaupunkiolosuhteissa Kaseista ei kuluneen viikon aikana ole ollut liikaa hyötyä. Paljas asfaltti ei kaipaa nastoja. Paikka paikoin kuitenkin keskustan ulkopuolella on lumisina päivinä saanut painella edes hieman valkoisemmissa olosuhteissa. Eikä etenemisessä ole ollut ongelmia lumen vähäisyydestä johtuen. Harmittavasti myöskään liukkaat aamut eivät ainakaan toistaiseksi ole saapuneet herättämään aamuväsynyttä työmatkaliikenttä.
 

(Loskakelien innoittamina monet helsinkiläiset ovat lähteneet ulkoilemaan.)


 

 
 

comments powered by Disqus