Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Vanteet menee vaihtoon kesäksi

Jaahas, tulee jo osa kolmonen, eikä olla vielä edes päästy kertomaan itse renkaista kokemuksia...

Menin siinä tänään, jo toisena mahdollisena päivänä, katsastamaan tuon Mondeoni. Ajatuksena oli, että jos suopeasti eivät löydä vikaa, niin satsaan autoon sitten pikkuisen extraa jollain muulla tavalla. Talvihuollotkin alkaa olla kaikki tehty, joten nyt palasi mieleen se ilkeän tyly diagnoosi kesävanteistani. Kieroja joka ikinen, suositus on ostaa uudet. Sanonko suoraan, että nyt alkaa jo pikkuhiljaa potuttaa nämä nykyiset aluvanteet. Ennen muinoin ei peltivanteilla ollut tämmöisiä murheita. Tai jos oli, niin mestari otti lekan ja paukautti kerran. Taidolla suoritettuna jo se yksi isku riitti suoristukseen.

No, nyt sitten aprikon mitä tehdä. Halvimmat käytetyt ja suoraksi taatut vanteet maksaisi 260 euroa, joka on mielestäni paljon. Ja Vianorissa uudet taasen 340 euroa, joka ei enää tunnukaan pahalta noiden käytettyjen rinnalla. Käytetyt peltivanteet kapseleineen saisi suurin piirtein satasella, mutta jotenkin ne vaan silti tuntuu imagoarvon laskulta.

Aikaa miettiä on tietysti maaliskuulle asti, mutta se kevät on sitten jo sitä aikaa, jolloin rahaa tarvitaan kaikkeen muuhunkin. Nyt voisi hoitaa tuon murheen pois alta, ja etenkin jos ostaisi Vianorista uudet, niin ne olisi osissakin maksettuna tuolloin jo valmiit. Ja mites ne veronpalautukset, kohtahan nekin tulee.Eniten harmittaa kuitenkin se, että en tullut ajatelleeksi vanneasiaa aiemmin. Olisi voinut ostaa ne peltivanteet ja laittaa nastat niille. Taidanpa mennä taas uudestaan Vianoriin, vannekaupoille. Jos ovat kauppamiehiä (tai olihan siellä nätti flikkakin töissä) niin myyvät minulle melkoisen helpolla ne uudet alut.

comments powered by Disqus