Kirjoittaja Ville Heinonen
Uusimmat blogijulkaisut

Väliaikakatsaus

Terveisiä Pohjanmaalta! Anoppilaan kävi matka näin syyslomaviikon edellä ja ajattelin tehdä pienen tilannekatsauksen kesärenkaiden suhteen.

Renkaat eivät ole pahasti tämän ajetun 1,5kk:n aikana kuluneet. DSI:ssä on 8mm:n lukema vielä nähtävissä (vaikka onkin kuvassa täynnä pölyä), joten alta milli on kuviosta kadonnut. Pikaisen laskutoimituksen mukaan tällä tahdilla ajokilometrejä on jäljellä tällä rengaskierroksella vielä vähintään 12 000. Renkaiden kuluminen on tietysti kaksi- tai vaikka useampipiippuinen juttu, koska ensinnäkin vanhetessaan kumi kovettuu, eikä kovin vanhoja renkaita kannatte käyttää, vaikka niissä olisi kuinka monta milliä jäljellä. Toisaalta taas jos renkaan materiaali olisi kehitetty mahdollisimman kulutuskestäväksi, sen muut ominaisuudet saattaisivat kärsiä tavalla tai toisella.

Nyt alkaa kyllä ulkolämpötila vaikuttaa siltä, että talvirenkaiden vaihtoa saa alkaa harkitsemaan jo ihan tosissaan. Mahdollisesti siis jo ensi viikolla, viimeistään seuraavalla. Ensi viikko olisi tarkoitus pitää syysloman merkeissä lomaa, koska kesäloma jäi työkiireiden vuoksi reilun viikon mittaiseksi. Syysloma taas tietää autoilua ympäri eteläistä Suomea ja paljon kilometrejä!

Turvallista syksyä kaikille, olkaahan tarkkoina.

comments powered by Disqus