Kirjoittaja Ville Heinonen
Uusimmat blogijulkaisut

Vakuuttavaa menoa

Eipä voi kyllä Hakkapeliitta seiskoja moittia. Firman autolla (Chrysler Voyager) ja omalla (Toyota Prius) on tullut huristeltua seiskoilla jo useampi tuhat kilometriä hyvinkin erilaisissa ympäristöissä, ja kertaakaan kumit eivät ole aiheuttaneet yllätyksiä. Näin talvirenkaan pitääkin toimia; luotettavasti, ennalta-arvattavasti ja turvallisesti.

Nyt on ollut kunnollinen talvi, jona on päässyt nauttimaan renkaista täysin siemauksin. Nastat ovat puolustaneet paikkaansa, sillä jäiset ja uraiset tiet ovat olleet ajoalustana huomattavasti useammin kuin puhtaasti lumi tai paljas, kuiva asfaltti. Tein tänään pikaisen tarkastuksen, ja yhtään nastaa ei ollut karannut paikoiltaan.

Renkaita tutkiessani katseeni kiinnittyi lumeen jääneeseen jälkeen. Jännä, että rengasvalmistajat eivät ole enempää kiinnittäneet huomiota renkaan lumeen jättämään jälkeen ja sen mahdolliseen markkinointiarvoon. Tokihan renkaista kiinnostuneet osaavat rengaskuvion perusteella tunnistaa rengasmerkin (aika friikki pitää tosin olla), mutta voisiko kuvioissa olla jotakin muuta, joka erottaa merkit toisistaan? Ehkä tässä tapauksessa turvallisuus on mennyt turhamaisuuden edelle, ja hyvä niin. Vaan voisiko edes renkaiden sivupinnoissa olla jotakin jujua, enemmän designia ja jotakin merkille pantavaa? Ennen vanhaan amerikkalaisissa sarjoissa muistan nähneen useammankin jeepin alla renkaat, joissa oli valmistajan nimi valkoisella niin, että varmasti näkyi. En toivo, että tämä valkoiseksi maalaaminen siis yleistyisi renkaissa, mutta voisiko renkaita kuitenkin ajatella myös enemmän esteettisinä elementteinä?

Joissakin konseptiautoissa on näkynyt hienoja ja mielikuvituksellisia rengaspintoja, olisin tähän yrittänyt muutaman esimerkkikuvan etsiä, mutta jostain syystä en nyt saa kuvia ladattua blogiin... yritän myöhemmin uudelleen!

Turvallisia kilometrejä, ja muistakaa turvavälit.

Niin ja jos satutte tuntemaan talomme edestä hullun lailla kaahaavia teinejä, niin muistuttakaapa heitä 40km/h nopeusrajoituksesta ja siitä, että alueella asuu paljon lapsiperheitä.
comments powered by Disqus