Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Vaimo lähti kesällä kirkkoreissulle ja palasi vasta talvella

Kunnon nastarenkaat ovat tänä talvena taas enemmän kuin tarpeelliset maata pitkin, poikin ajavalle. Asfalttiteillä tien lämpötila hidastaa muutoksia, mutta hiekkateillä ja pihanurmikolla äkkilumi ei juuri anna anteeksi pidossa. Edes aurauskalusto ei päässyt kunnolla pihaamme reilu viikko sitten ja pihan aurauksesta ei tullut juuri mitään. Näin kertoi auraajamme tavattuamme hänet. Olinkin iIhmetellyt poikkeavan heikkoa aurausta.

Turusta lähdimme kunnon talvella liikkeelle. Helsingin keskustassa parkkeerasin automme paksuun lumihankeen kadun varteen. Lumi oli sohjoa ja alla oli jäätä. Edestakaisin ajamalla tallasin lunta renkaiden alla, jotta pääsisin vielä poiskin. Kiitos nastojen ja melkein täyden kuviopinnan, sekä parkkeeraaminen että pois lähteminenkin onnistuivat hyvin. – Olisin toivonut kuitenkin, että kaupunki ja kiinteistöt olisivat jo ennättäneet poistaa lunta kaduilta näkemäämme enemmän. Muualla Suomessa ei ehkä olla noin hitaita.. :)

Jos Helsingissä oli reilu viikko sitten lunta, niin jo Mäntsälässä tilanne oli enemmänkin jäinen parkkialueilla. Vasta Etelä-Savon rajoilla oli taas hieman enemmän lunta.

Viime viikko oli täällä maalla vielä talvea torstaihin asti. Tuhnukeli muuttui sateeksi ja lauantaita vasten yöllä satoi "cats and dogs" – rankasti. Yöllä kolisi katolla niin kuin ainakin yksi koira olisi pudonnut katolle.

Lauantai oli kesää aurinkoineen, samoin sunnuntain aamu vesisateineen.

Vaimoni lähti kirkkoon tänään sateisessa kesäkelissä, pellotkin täysin vihreänä. Jo tunnin kuluttua kaikki pinnat olivat täysin lumen peittämät. Siis todellakin vaimoni lähti kirkkoon kesällä ja palasi vasta talvella.

Suomen kauneimman kunnan palkintomaisemissa ei kitkarenkailla pärjää tänä talvena, jos tällainen sää jatkuu.

comments powered by Disqus