Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Vaihtaako vai eikö vaihtaa, siinä pulma

Moottoripyörät ovat heränneet talvihorroksestaan, ja palanneet kaduille, Lämpömittari näyttää varjossakin kahdeksaa lämpöastetta, ja auringon puolella on jo keväisen lämmintä. Sorat on harjattu kaduilta, pyöräteiltä sekä jalkakäytäviltä. Leskenlehtiä en ole vielä bongannut, vaan otsikkokuva on parin vuoden takaa, mutta pihatulppaaneissa on kymmenen sentin alut. Kyllä tässä on kaikki kevään merkit, täydennettynä huoltoasemien ilmanpainemittareiden jonolla.

Monella on silti vielä pieni epäilys takaraivossa. Joko se nyt vihdoin on taas totta, vai iskeekö joku lumimyräkkä vielä? Huhtikuun viimeiselle kokonaiselle viikolle on välillä uhkailtu viilenevää, mutta sään ennustaminen ei ole aina helppoa. Ja viime öisin on ollut ironisesti menneen talven kovimpia pakkaslukemia. Pitääkö kuitenkin noudattaa vanhaa "ajoissa alle, ajoissa alta" ohjetta? 

Itse tein ratkaisun torstaina. Nyt loppuu nastarapina taas reiluksi puoleksi vuodeksi, ja alle vaihtui suvipallerot. Jo samana päivänä kysyi poikani tekstarilla, joko viikonloppuna pidettäisiin rengassulkeiset. Olimme siis aivan samoilla ajatuksilla liikkeellä, ja kaiken tämän täydensi vaimon antama vaihtotyötilaus. Siispä huomenna vaihtuu taas kahdet kesärenkaat lisää.

Mutta muistakaahan nyt kun niitä renkaita vaihtelette, että ne vanhat kiekot kuuluu pestä, ja kesärenkaiden paineet tarkastaa. Sekä se aluvanteiden jälkikiristys. Plus jos työn tekee itse, on hyvä kurkata sinne auton allekin. Suojakumit, iskarit ja jarrut näkee huonompikin automies tarkastaa jo katseellaan. 

Ja työhän viimeistellään pesemällä autostakin talven liat pois, jonka jälkeen sitä hemmotellaan vahakerroksella!

PS: Ja minullahan on vielä yksi varasuunnitelma sen takatalven varalle, eli tuo kolmekymppinen Mersuni. Se saa olla talvirenkaillaan vielä jonkin aikaa, koska kesävanteet ovat nyt kunnostettavina. Toisaalta, eihän sitä koskaan sadakaan silloin kuin se sateenvarjo on mukana!

PPS: Ne ensimmäiset leskenlehdetkin tuli sitten jo bongattua.

comments powered by Disqus