Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Vaihtaako vai eikö, siinä pulma!

Kun perheyhteisössä on viisi autoa, niin renkaidenvaihtoa saa aina suunnitella jo hyvissä ajoin. Pienellä organisoinnilla ja kahdella tunkilla tuo onnistuu melkoisen sutjakkaasti, kun teemme yhteistyötä. Yksi kärrää renkaat ulos tallin pinoista ja tarkistaa paineet. Toinen vie ne autojen vierelle valmiiksi oikeisiin kulmiin, ja vie samalla irrotetut kesäpyörät talliin paluumatkalla.

Mutta koska olisi se oikea ajankohta? Ainakin nykyisten ennusteiden valossa näyttää ensi viikko vielä plussakeleiltä, kun saadaan hieman vesisadetta, eikä kirkkaan taivaan tuomia yöpakkasia. Mutta kuun vaihteessa ennustetaan sään viimeistään vaihtuvan sellaiseksi, että maahan tulisi jo luntakin, ja yöt menisivät miinukselle jäädyttäen kosteat tienpinnat.

Eli kyllä tässä vaan joutuu jo taipumaan renkaiden vaihtoon, ja jollei nyt tulevana sunnuntaina, niin viimeistään viikon päästä. Niillä, joilla renkaat on vielä ostamatta, alkaa siis olla kiire. Se aika Vianorille kannattaisi tilata jo, ettei pääkallokelit pääse yllättämään!

comments powered by Disqus