Uusimmat blogijulkaisut

Uudenlainenko parkkipaikka.

Maaseutupaikoissa ei yleensä ole vaikeuksia saada auto pysäköidyksi kauppojen pihamaille. Esimerkiksi Ukan kotikirkonkylässä Sallassa kauppaliikkeiden pysäköintipaikat ovat harvoin tupaten täynnä.

Toisin on kaupunkipaikoissa. Maalaisilla on totuttelemista kaiken maailman parkkitaloihin ahtaine ruutuineen ja pimeine kulmineen, eikä unohtaa pidä kaikenlaisia betonipylväitä ja ahtaita ramppeja sun muita.

Vanhan kotiseudun Jyväskylän Seppälässä viime viikolla käydessäni kiinnitin huomioni sikäläisen uuden Prisman pihapaikoitusalueisiin. Muualla ei ole vastaavia vastaan tullut, muta en toki koko Suomea ole kierrellyt, että voisin sanoa tilanteesta muualla. Jyväskylässä oli kuitenkin näkemistäni parkkipaikoista viisaimmasta päästä kehitetty viivoitus, josta en voinut olla ottamatta muistoksi valokuvia.

Kerrankin jää autojen väliin kohtuullisen iso tila, jos osaa autonsa ajaa selkeän viivoituksen keskelle. Ainakin kesällä viivoituksen ollessa näkösällä luulisi ajokortin haltijan onnistuvan saamaan auton siihen, mihin se kuuluu.

Jyväskylän parkkipaikkamalli.
Isommat autojen välit, vähemmän kolhuja.

Samassa Prisman kauppakeskuksessa on myös parkkihalli, mutta siellä en käynyt ruutujen kokoa toteamassa, kun oman autoni saattoi jättää pihaparkkipaikalle.

Tuhat parkkiruutua lupasi mainostaulu vielä alueelle lisää, kunhan purkavat pois parikymmentä vuotta sitten rakennetun valtakunnan ilmeisesti ensimmäisen Prisman vanhat rakennukset.

Kaikesta kun nykyään pyritään tekemään tiivistä ja hukkatila minimoimaan, niin tämä näytti ainakin Ukan silmiin kehitykseltä parempaan suuntaan, eikä mallin ottaminen muuallekin olisi pahitteeksi...

Voisi perustellusti olettaa, että tällä systeemillä viivoitetulla parkkipaikalla saattaa syntyä vähemmän kolhuja autoihin ovia auottaessa ja ruutuihin tai ruuduista pois ajettaessa.