Uusimmat blogijulkaisut

Tuulilasi vaihtoon...

Ukan Broncossa on varmaankin alkuperäinen tuulilasi. Tai jos on joskus vaihdettu, niin siitäkin on aikaa. Vaihtosuunnitelma sille on ollut vireillä jo siitä asti, kun auto viime talvena taloon tuli, mutta eipä sitä ole saanut aikaiseksi. Eikäpä siinä lasissa mitään katsastusmiehenkään mielestä huomautettavaa kesällä ollut, kun autoa vuosileimattiin. Mittarissa on kuitenkin maileja 144 tuhatta, joten ulkopuolisia iskuja on lasiin tullut miljoonasta eri suunnasta, vaikkei isompaa vauriota olekaan syntynyt.

Asia muistutti konkreettisesti itsestään viime viikolla yhtenä aamupäivänä, kun Ukka ajeli kirkonkylän suuntaan täältä pohjoisesta. Aurinkoarmas se paisteli muutamalla suoralla niin matalalta vasten, että melkein käsikopelolla piti ajella. Ja sehän ei passaa toisten, eikä oman turvallisuuden kannalta. Eipä muuta kuin samantien puhelinsoitto Rovaniemelle ja lasi tilaukseen. Täti Lasikaltion tutussa liikkeessä selaili sekunnin tiedostojaan ja sanoi tuulilasin löytyvän, mutta hiukkasen aikaa vie, ehkä toista viikkoa. Tilaus voimaan ja joululahjakassasta 350 €uroa tieliikenneturvallisuuden kassaan.

Siinäpä sitä ehtii joululahjaostoksia Rovanemellä päivän tekemään sitten, kun lasi sinne ilmoitetaan saapuneeksi tädin arvion mukaan joulukuun alkuun mennessä. Päivän homma niin, että aamulla kun vaihdetaan, niin iltapäivällä saa liimalasin kanssa lähteä Broncolla ajelemaan kotio Naruskalle.

Säätilasta Ukka voi kauniiksi lopuksi kertoa sen verran, että tänään rikkoontui Naruskalla -20 asteen pakkasraja, joten loskakelit saattavat olla tältä syksyltä muisto vain. Tärhäytänpä tähän pakkaspäiväkuvan sääkameraltamme tältä päivältä, niin eteläisimmän Suomen asukkaat muistavat, miltä lumi ja pakkanen näyttävät.

Ukka lopettaa tähän ja poistuu lataamaan puuta keskuslämmityskattilaan...