Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Tuttavalta saadut kommentit Hakkapeliitta Kaseista

Seuraava on siis lyhyt yhteenveto käymästämme keskustelusta ja hänen mielipiteistään. Nastaääni on luonteeltaan tavanomaista miellyttävämpi hurina, ja hänkin oli huomannut, että 70-80 välillä olevassa nopeudessa se on voimakkaimmillaan. Eli nopeus, jota kuitenkin käytetään harvemmin. Pitkään matkatessa ollaan yleensä 80-100 nopeuksissa, jolloin vaimeampaa ääimaailmaa osaa arvostaa eniten. Kaupunkinopeuksissa renkaiden nastaääni oli hänellä yllättäen voimakkaampaa kuin maantievauhdissa.

Eniten hän kuitenkin kehui renkaan ajo-ominaisuuksia. Kaseissa kun on kesärengasmaista tukevutta, eikä nastoille usein tyypillistä vetelää purukumimaista tuntumaa. Ja lisää kokemuksia tulemme varmasti vertailemaan kunhan kelit vaihtuvat talvisempiin. Joka saattaa tapahtua jo ensi viikonloppuna täällä etelässäkin.

PS: Sain viikolla omakohtaista kokemusta myös tunnetun ranskalaismerkin nastarenkaan äänimaailmasta. Ja se oli juurikin se perinteinen nopeuden mukana kasvava ujellus. Muuten hiljaisessa autossa tuntui kuin suihkukoneen nousukiidossa, kun vauhti kasvoi suurimpaan sallittuun.

Tutustu Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8/

comments powered by Disqus