Turvallisia työmatkakilometrejä

Aika aktivoida blogiani taas, vuoden varusmiespalvelus on suoritettu ja useita kokemuksia rikkaampana jälleen liikenteessä. Vänrikin arvolla kotiuduttu ja Saab laitettu jälleen liikenteeseen.

Melkein vuoden seisonnan jälkeen hieman jännitti ottaa auto taas tielle, mutta hyvinhän tuo on mennyt. Katsastuksessa korjailtiin hieman etunivelten tuentaa, mutta muuten auto oli pysynyt hyvässä tikissä. Myös olosuhteet paikallisliikenteessä ovat muuttuneet huomattavasti. Kotini viereen on kaavoitettu uusi VT7, moottoritie rajalta Helsinkiin asti. Lähes joka viikko liikennejärjestelyt työmatkalla muuttuvat jollain tapaa ja väliaikaiset tiet eivät aina kunnollaankaan vakuuta. Onneksi kuitenkin Hakkikset ovat vastanneet jäätyneen hiekkatienkin haasteisiin vähintäänkin hyvällä tasolla.

Muutenkin keli on etelässä ollut hyvin tyypilliseen tapaansa äärimmäisen vaihtelevaa. Joinain päivinä tiet ovat märkiä ja pakkasta ei ollenkaan, kun taas seuraavana pakkasta on jo kaksinumeroinen lukema. Onkin jännittävä lähteä joka aamu liikenteeseen kun ei varsinaisesti tiedä mitä odottaa. Kuitenkin Hakkapeliitat ovat palvelleet mukavasti joka päivä. Pidempää siivuakin on tullut jo koitettua Helsinkiin ja Riihimäelle, mutta sen kummallisempia tilanteita ei ole sattunut vastaan.

 

Mukavaa alkanutta vuotta

-Jyri

comments powered by Disqus