Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Tuoko uusi vuosi jo talven eteläänkin?

2015 Joulurauhan julistusta oli tullut kuuntelemaan myös nelisenkymmentä motoristia pyöillään. Ja mikä ettei: tienpinta oli vain hieman kostea ja mittarissa lämpöasteita useita. Tänään, uuden vuoden ensimmäisenä päivänä, on ainoa muutos asteissa. Nyt ollaan jo sentään reilusti pakkasen puolella, joten motoristeja ei montaa näy. 

Mutta lunta ei täällä Turun seudulla näy vieläkään, eikä oikein edes ennusteissakaan. Ensin jouluksi, ja nyt tulevalle viikonlopulle uhattu lumikaaos on kadonnut ennusteista, vaihtuen maanantain mahdolliseen muutamaan hiutaleeseen. Suurin haaste renkaille on siis jäätyneet lätäköt, joista ei paljoa harmia ole. 

Niinpä Ukan pohjoisen raportit ovatkin olleet hyvää muistutusta talvesta, joka saattaa tulla meillekin päivänä minä hyvänsä, aivan kuten nämä alkuvuoden kipakat pakkasetkin tulivat ilman isompaa ennakkovaroitusta. Ja jos matka suuntautuu pohjoisemmas, on syytä suhtautua ajokeliin varovaisen tutkivasti. Jossain kohtaa Suomea nimittän alkaa se talvikeli, eikä toivottavasti ikävänä yllätyksenä. Kuten Iltalehti kirjoittaa, saattavat leudot talvet heikentää suomalaisten talviajotaitoja, joka ei kahden viime talven perusteella kuulosta enää uutiselta.