Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Tulihan se talvi lopulta.

Lunta on nyt ihan mukavasti, mutta Moottorikelkkailun osalta sitä saisi olla enemmän. Tänään on kerrankin pakkastakin, n. 7 astetta, kun aikaisemmin on ollut jo pitempään nollassa. Renkaat ovat toimineet todella hyvin, ei ole mitään negatiivista sanottavaa vieläkään :) Pito on ollut loistava. Odotan vaan noita jäitä tarpeeksi että pääsisi jollekin jäätielle kokeilemaan pitoa jäällä. Vielä se ei ole mahdollista, kun näillä pakkasilla ei tuo jää oikein kovasti paksuunnu. Sen verran on tuossa viereisellä lammella jäätä, että kelkkailukaverit ajoivat siitä eilen yli. ...En kyllä minä olisi vielä ajanut, mutta nämä kaverit onkin vähän erimaata, kun mainaavat ensikesänä ajaa ihan veden päälläkin kelkoilla. Siinä saa olla aika tarkkana :)

Mieheni on kehunut noita Hakkapeliitan 7:n renkaita, kun aina silloin tällöin ajelee Mersulla. Sanoo että ero on huomattava noihin Ducaton renkaisiin nähden. Tuolleen sen eron helpoimmin huomaa kun ei paljoa aja Mersulla.

Tuossa pari viikkoa sitten sattui kaverille huono tuuri. Silloin oli juuri pahimmat loskakelit. Tällä kaveilla on kaivinkone firma, ja olivat kahdella autolla lähteneet koneen luokse parinkymmenen kilometrin päähän. Tuossa vuotjärven tiellä sitten yhden T-risteyksen kohdalla oli auto lähtenyt sivuluisuun, Ojanpenkalta ottanut kimmokkeen ja katon kautta ympäri pellolle ja takaisin pyörilleen. Autohan oli neliveto, ja olen kuullut että jos neliveto irtoo käsistä niin on todella hankala saada takaisin hallintaan. Onneksi ei kuskille ja matkustajalle sattunut mitään kuin pieniä mustelmia ja kipeet paikat, Mutta autohan siinä meni lunastuskuntoon. Sen auton kanssa on muutenkin ollut heillä huonoa tuuria, Jakohihna oli katkennut muistaakseni syksyllä ja särkenyt yläkerran ja nyt sitten tuo. Olisiko ollut pari vuotta vanha auto. Onneksi ei sattunut mitään pahempaa.  Itsekin tiedän tuon tien aika tarkalleen kun ajoin sitä tietä pitkin aika monta vuotta töihin, silloin olin karjanhoitajana siellä päin. On todella huonokuntoinen tie sohjokelillä!

Mutta, minä lähden miestä auttamaan Tuonne Ducaton kimppuun, ollaan rakentamassa kahdelle Kelkalle telinettä auton sisään. Kelkkojen olisi tarkoitus tulla päällekkäin, mutta saas nyt nähdä miten päin ne sinne lopulta tulee :)

comments powered by Disqus