Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Tulihan se talvi, ja Hakkapeliitta kasien aika!

Nyt on sitten etelässäkin syytä jättää auto kotiin, jos alla on vielä kesärenkaat. Keli on juuri sopivan mukava ja haastava kaseille, mutta suvikumeille (ja miksei huonoille talvirenkaillekin) se on jo hyvin vaarallinen. Ei ainoastaan runsas lumipeite, vaan auton renkaiden kiillottamat jäiset ajourat lisäävät oman rikkansa rokkaan, jossa renkaalta tarvitaan sekä hyvää kuviota että nastoja.
Ja näkyihän se keli kotimatkallakin. Yhtä kolaria oli konstaapelit selvittelemässä, jokunen auto jäänyt tien poskeen, ja yksi uudenkarhea premium-luokan intialais-englantilainen katumaasturi keskelle kaistaa jämähtäneenä.
Mutta kasien kanssa oli ilo ajella. Se mittariston pepunheilutteluvalo kyllä vilkahteli, muttei huolestuttavan useasti. Kuljettajalla oli koko ajan hyvä kontrolli tapahtumista. Myönnän kuitenkin, että vasten rajoittimia oli kiva ajella, aivan kuten pikkupoikana ensimmäiset lumipallokisat, ja myöhemmin takavetoisella autolla luistelu.
Muutama maisemakuva Turusta iltapäivältä, ja tästä keli paheni sitä mukaa kun kuvissa vielä sulat renkaanurat muuttuivat nekin liukkaiksi:

Tutustu Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8/

comments powered by Disqus