Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Tulihan se talvi :)

Viimeinkin. Nyt on ainakin täällä Pirkanmaalla kunnolla lunta. Ja renkaat pääsee tositoimiin. Tai ovat jo päässeet. Viikonloppuna tuli sen verran ajettua. Tosin toi talvi taasen nykyautoilijoille ah niin ihanat ongelmatkin. Nimittäin sähköviat... Vai voiko niitä vioiksi sanoa, ominaisuuksia kai enemmänkin. ABS:n ja ESP:n virheilmoitukset lävähti mittaristoon sunnuntaina. Eipä siinä mitään, tutkitaan kun ehditään ja kyllähän kunnon renkailla pärjää ilman näitä nykyajan hilavitkutuksiakin. Tai ainakin pitäisi pärjätä. Ja sitä paitsi Mersulla pitkään ajaneena syynä voisi olla jarruvalokatkaisimen vika tai sitten anturivika jossain pyörässä... Ei stressiä...

Tosin kaikki ei pärjää. Siis siellä liikenteessä. Osasta tiellä liikkujia tulee täysin kädettömiä, kun auton turvalaitteet ei enää puutukaan peliin ääritilanteissa. Se on surullista. Itselle tuo takatuupparin käskeminen ilman luistonestoa on niin tuttua, ettei sen pitäisi päästä yllättämään. Paino sanalla pitäisi... Aina lehdissäkin sanotaan, että liukas keli suisti auton ojaan tai jotain vastaavaa. Tosiasiahan on, että suurin syyllinen löytyy aina penkin ja ratin välistä. Kun on korvien väli liikenteessä kunnossa, pärjää paljon paremmin. Ja ne hyvät renkaat auttaa siinä.

Kovin olen edelleenkin tyytyväinen Hakkapeliittoihini. Auto käyttäytyy rauhallisesti ja on varsin hyvin hallittavissa. Ainoa miinus tuli kohdalle myöskin sunnuntaina. Eihän täällä maalla ollut lumiauroja näkynyt vielä puolilta päivinkään ja yön sateen jäljiltä lunta oli tiellä reilu 10 senttiä. Pehmeää puuteria. Silloin huomasin, että rengas ei pidä. Aivan kuin se menisi tukkoon pehmeästä pakkaslumesta ja jarrutus oli kuin suksilla liitoa.

Drivecon pakettikin tuli tänään. Netin kautta käyttäjäasetukset kohdalleen ja sitten vain kohta puoleen laittamaan matolaatikko kiinni OBD-porttiin. Saas nähdä mitä tietoa sieltä ulos saa. Näyttipä sovelluksessa olevan myös vikakoodien etsiminen, joten saapa nähdä selviääkö tuo mystinen ABS/ESP ilmoitus tuolla. Näin työkseen ajavana mielenkiintoinen puoli tuossa Drivecon aparaatissa on myös ajopäiväkirjaominaisuus. Sikäli mikäli GPS vastaanotin toimii luotettavasti, tuosta olisi hyötyä myös siinä. Ei tarvitsisi manuaalista paperi-kynä -versiota enää käyttää. Toistaiseksi nimittäin en ole oikeasti toimivaa sovellusta löytänyt. Jotain i-puhelin sovelluksia kokeilin, mutta silkkaa kuraa olivat. Liian paljon virheitä paikannuksessa.

 

comments powered by Disqus