Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Tule jo Lumi..

Talvinopeudet on tullut tännekin päin suomeen, ärsyttävällä tavalla 80 km/h rajoitus muuttui 70 km/h rajoitukseksi.. onneksi tuolla työmatkalla tuota rajoitusta ei ole kuin muutama kilometri. Iltavuorossa on tämä viikko mennyt nopeesti, töissä vaan ei ole ollut tekemistä kun työstökeskus on ollut koko viikon huollossa. yöllä kotiin ajaessa lämpötilamittari on painunut n. -1.5 asteen verran pakkasen puolelle, ei ihan vielä teitä ole jäätänyt. Maantiesuolaa ne vaan kylvää 9 -tielle (välillä Tuusniemi-Kuopio), pitäisi saada tuo auto vahaukseen ettei suola tee kepposia.

Noin pari viikkoa sitten on ollut Kaavilla pari hirvikolaria, minä varauduin kameran kanssa että nyt jos sarvipää tulee niin ettei yllätä niin saisin sen kuvattua, mutta eihän ne minun kohdalle ole sattunut.. onneksi. Ei  niitä kyllä mielellään liikenteessä näe varsinkaan yllättäen.

Tänään tarkistin renkaita tuossa äsken, ei ole mitään uutta.. nastat on pysynyt hyvin paikoillaan eikä mitään muutoksia ole ollut. Voi kun tulisi jo se lumi, ei oikein mielellään ajais nastoilla asfaltilla, mutta minkäs teet kun kesärenkaissa ei ole pintaa ja kitkoilla en halua leikkiä jos keli joku yö yllättäen jäätäisikin tiet, jotenkin vaan enemmän luottaa nastarenkaisiin.

Ensiviikolla sitten seurataan minkälaista keliä on varhain aamulla kun on aamuvuoro -viikko, jospa nyt tulisi jotain muutosta keliin niin pääsisi testaamaan renkaita muullakin pinnalla kuin asfaltilla tai soralla :)

comments powered by Disqus