Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Toista talvea Hakkapeliitta R kitkoilla

Kyllä se on myönnettävä, renkaat kuluvat käytössä. Alkutalvesta kirjoittelin, että viime talven ajetut R:t alkaa takarenkaiden osalta olla finaalissa. Turhan suurien rengaspaineiden takia keskiosa on kulunut melkein sinne viimeiseen merkkiin asti ja sen kyllä huomaa.

Tänä talvena kilometrejä on noille renkaille tullut reilu 20000, joten kokonaiskilometrit ovat jo siellä 45000 paikkeilla. Eiköhän renkaat ole tämän talven jälkeen aikansa palvelleet.

Niillä toki pärjää vielä. Selkeästi huomaan, että pito on huono kaikissa tilanteissa. Brabus nyt on aina sutinut kiihdytyksissä, mutta nyt alkaa pito loppua jo rampeilla kääntäessä ja muissakin tiukemmissa mutkissa. Samoin jarrutuksissa ne viime talven kuluneet takarenkaat, jotka nyt ovat edessä, luistavat pahimmillaan kuin suksi. Tilannetajulla ja oikealla asenteella kuitenkin pärjää.

Mitä sitten ensi talveksi? Olen ajanut kitkoilla viimeiset 8 vuotta ja kynnys vaihtaa nastoihin on suuri. Kuitenkin vuosi sitten kun pääsin kokeilemaan uutta Hakkapeliitta 8:aa ja koin tietynlaites ahaa-elämyksen. Se voisi olla vaihtoehto, sillä keliolosuhteet omalla ajoalueella vaihtelevat niin paljon lumesta aina peilikirkkaaseen jäähän. Ja jäällä kun ei pidä muu kuin nasta... Tiedä sitten, mieli voi muuttua vielä moneen kertaan... Ensin tulee kuitenkin kesä ja Hakka Black renkailla kurvaillaan vielä monta kuukautta ennen uusien talvigummien hankintaa.

comments powered by Disqus