Tiukka ote tien pinnasta

Jaahas, . . tulihan se kunnon lumimyräkkä sittenkin.

Naapurin mies katsoi huolestuneena kun aamulla kaivoin autoni esille lumihangesta. "Kyllä kai nelivedosta on hyötyä, mutta oletko varma että pääset myös pois sieltä?" hän tokaisi.

Työmatka taittui hyvin. Luistonestojärjestelmä yhdistettynä upouusien nastarenkaiden kanssa turvaa tiukan otteen tien pinnasta kelillä kuin kelillä. Suola-auto oli myös ollut liikenteessä, koska jään pinnalle oli muodostunut noin 15 cm:n sohjokerros. Aurauskalustoa sen sijaan ei näkynyt missään. Autoni ohjattuvuus oli tästä huolimatta koko ajan suoraviivainen ja jämäkkä.

Ajomatkan viimeinen tieosuus näytti toivottamalta (katso kuva) ja naapurin lause palautui mieleen, mutta vain lyhyesti. Nokian Hakkapeliitta 7-nastarenkaat ei yhtään kertaa sutineet matkan varrella, en myöskään jäänyt missään vaiheessa päivän aikana kiinni missään. Ainoastaan kerran oli pakko pysähtyä, keräämään jääkakut pois ilmanottoaukoista, tuulilasista ja auton pyyhkimistä. Tämä rengassarja on ehdottomasti paras mitä minulla koskaan on ollut.

KUVA: Vaativan matkan työkalu (lue Nokian Hakkapeliitta 7-nastarenkaat).

 

 

comments powered by Disqus