TieSuljettu.jpg

 

Maanantaina oli sellainen päivä, jolloin oli ennennäkemätön sään ja liikenneonnettomuuksien osalta. Helsingin Itäkeskuksen kohdalla oli ainakin kaksikymmentä ambulanssia ja muuta hälytysajoneuvoa. Kun ajoin hitaasti ohi huomasin, että erään liikkeen varastokontista nousi savua. Tilanne oli täysin hallinnassa ja suurilukuinen kalusto oli varmaan lähetetty "varmuuden vuoksi" mahdollisen suuronnettomuuden takia.

Lumen tulo oli harvinaisen runsasta ja hetkessä tienpinnoille oli hioutunut kirkas jääkerros. Tämän seurauksena useita rekkoja oli jäänyt jumiin seiskatielle ja tie oli suljettu liikenteeltä (kuten valokyltissä (ruotsiksi) lukee). Muita onnettomuuspaikkoja matkalla kotiin Kotkaan oli peräti neljä kappaletta. Ei ainakaan radiosta ilmoitettu henkilövahinkoja mutta rutistuneet peltipinnat varmaan harmittaa.

Minulla oli jälleen kerran kuljetustehtäviä ja kasikympin vauhdissa liukkaus ei tuntunut missään vaiheessa. Hakkapeliitat 7 toimi odotetusti ja peräkärry seurasi kiltisti perässä. Yksi hyvä asia, jonka havaitsin Porvoon väylällä on pakko sanoa: 98 prosenttia kanssa-autoilijoista oli laskenut matkanopeutensa sääolosuhdetilanteen mukaan.

 

 

comments powered by Disqus