Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Tiessä kuoppa, vanne halki

Kävipä sitten tuossa viime viikolla niin, että ajoin kunnon routakuoppaan. Kamala jysäys, auto parkkiin ja tutkimaan. Vanteessa kunnon lommo ja vielä halkeama. Ihme kyllä renkaassa pysyi ilma ja pääsin ajamaan rengasliikkeeseen. Sitä ennen toki otin kuvia tapahtumapaikalta, sillä mitään ennakkovaroitusta näinkin suuresta päällystevauriosta ei ollut.

Kuva ei sitä kerro, mutta leveyttä tuolla kuopalla on juurikin sen verran, että 245 leveä rengas tipahtaa sopivasti sisään. Syvyyttä tuolla on lähemmäs 10 cm eli matalaprofiilinen gummi tökkää todella ikävästi asfaltin reunaan. Ja tulos on sitten tässä.

Hakkapeliitta R kuitenkin kesti tämän tösäyksen. Tosin uuden vanteen metsästäminen äkkiseltään on melkoinen urakka ja vaihtoehdoksi jäikin uusien hommaaminen. Sitäpaitsi Mercedeksen yksi vanne maksaa enemmän kuin käytetyt 4 kpl. Onneksi tutusta rengasliikkeestä löytyi Mercedeksen alkuperäinen sarja, jonka joku oli jättänyt vaihdossa. Sain käytännössä iskemättömät vanteet alle ja matka jatkui.

Ely-keskus vastaa teiden kunnosta ja sainkin Tienkäyttäjän linjalta ohjeet korvausten hakemisesta. Ehkä jossain vaiheessa saa edes osan menetetyistä euroista takaisin...

Olkaahan tarkkana. Vähäluminen alkutalvi on kuluttanut teitä tavallista enemmän, eikä jokaista kuoppaa ole merkitty.

 

comments powered by Disqus