Kirjoittaja Jussi Ovaskainen
Uusimmat blogijulkaisut

Tienpäälle ja takaisin

Tätä kirjoitusta miettiessäni sain tunteen "päiväni murmelina" -elokuvasta. Alkutalvella kirjoitin saman sisältöisen tekstin. Silloin meni hiihtokeskukseen kesärenkailla, joka oli ehdottomasti huono valinta. Nyt hoppani alla on kitkarenkaat, joiden vaihtoa olin jo vähän miettinyt. Tänään hurautan Sotkamosta Pyhälle Hiihtokeskusyhdistyksen kokoukseen. Aurinko paistaa ja hanget hohkaavat. Kelikamerat viestivät sulista tienpinnoista, joten odotettavissa on helpohko taival. Porojakaan ei huhujen mukaan ole massoina teillä suoloja nuolemassa, mutta yksikin on konepellillä liikaa.
Joskus aikaisemmin kirjoitin myös matkamusiikin merkityksestä ajotunnelmaan. Muutama päivä sitten ostin Jukka Poika-artistin Yhdestä Puusta sekä Isak Strandin You And Me Yes You Two -albumit. Kumpikin leppoisaa musiikkia, joilla aion itseäni matkalla viihdyttää.
Vaikka olen musiikkiradion kasvatti, olen viimeaikoina kuunellut paljon myös Ylen Puhe -kanavaa, jonka sisältö yllättää säännöllisesti. Kanavan ansiosta olen paljon tietoisempia mm. afgaaninaisten ihmisoikeustilanteesta sekä vesien suojelun haasteista. Myös lätkäselostukset olen kuunnellut, kun kohdalle ovat sattuneet.
Vajaa pari viikkoa ja sitten jääkiekon MM-kisat alkavat. Toivottavasti Suomi menestyy ja toivottavasti en ratkaisuhetkillä ole ratin takana. Sen verran tunteella seuraan pelejä, jopa radiosta käsin...

comments powered by Disqus