Uusimmat blogijulkaisut

Tielle voi tormata mitä vain.

Porojen ja hirvien kanssa täällä Lapin teillä saa olla tekemisissä suunnilleen jokaisella autoreissulla. Siksipä silmien pitää lakaista tienlaitoja ja näkemäestepaikkoja herpaantumatta, koska eläin on kuin lapsi, eli täysin ennalta arvaamaton.

Meitin Rovaniemellä asuva Kalle -poikamme, tuttujen kesken Kasperi, oli muutama viikko sitten työreissulla tuolla Etelä-Sallassa. Hän lähetti puhelimellaan näppäämänsä kuvan elikoista, joiden takia hän ei ollut meinannut silmiään uskoa Selkälän pikkukylän kylätiellä. Ensimmäinen aatos eläimet nähtyään oli poijan kertoman mukaan ollut, että mitä helevettiä nuo on. Yhteentörmäyksen vaaraa ei tilanteessa juurikaan ollut, mutta epäilenpä niinkin asiaa, että jossain ruuhkaisemmassa osassa Suomea kun tämmöinen parivaljakko liikenneväylälle ilmestyy, niin saattaa liikennekaaos olla liki.

Itsekin tutkiskelin pojan lähettämää kuvaa hieman epäuskoisena ensin, mutta ei hänellä ole tapana isukille puutaheinää syöttää. Uskottava minun kuvaa oli samalla tavalla kuin poijalla tilanteessa silmiään.

Jossain päin maailmaa näistä varoitetaan liikennemerkein, mutta Suomen liikennemerkistö ei näitä tunne. Siinäpä ihmetelkää ja uskokaa epäilemättä, että kaikkeen on varauduttava.