Kirjoittaja Terhi Puusaari
Uusimmat blogijulkaisut

Testiajoja

Talvea odoteltiin kauan ja nyt kun se on meidät viimenkin löytänyt, niin valitusta kuuluu jo. Ihmiset on sitten hauskoja olentoja! Itse en ole mikään talvi-ihminen, mutta täytyy nyt kyllä sanoa, että on ollut ihan tavattoman kauniita päiviä! Olenko lie tullut vanhaksi vai miten niin pistää merkille pieniä asioita ympäristössä...? Auringonlaskuja olen nyt ihmetellyt viikon ja jokainen iltapäivä se yllättää minut jollain uudella väriskaalalla. Niihin aikoihin olisi aivan ihanaa ajella maata ristiin rastiin ilman kiirettä.

Jostain syystä työskentelyni on painottunut kotioloihin, joten kilometrejä ei ole hirveästi tullut. Ja osa syynä hiljaisuuteeni on myös se, että olen hyvä valittamaan. Nyt ei ole kauheasti valiteltavaa. Olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että saadut testirenkaat on mitä parhaimmat! Ja taas annan kehuja myös tuonna Jaappaniin autonrakentajille. CR-V ja Hakkapeliitat ovat kuin luodut toisilleen!

Kun lunta tuli tuossa pari viikkoa sitten reippaammin isäntä päätti testata meidän katumaasturin ja hakkojen maasto-ominaisuuksia. Metsätiellä miltein umpihangessa pääsi hyvin etenemään. Lunta oli n.40cm.  Pakkohan se oli onnistua, kun sanoin, etten liikahdakkaan vänkärin penkiltä, jos auto jää kiinni. xD Samoin liikkui auto mainiosti  suojalumella meidän isolla pihallakin. Saman verran oli lunta ja umpihanki. Myös sammalikon puolella epätasaisemmassa maastossa renkaat liikkui ja Honda ohjautui kevyesti vaikka lunta oli sieläkin ainakin sen 30 senttiä. Kyse kuitenkin on katumaasturista on tuota maavaraa heikosti, niin pohjahan aurasi lunta koko ajan ja vanteet täyttyi suojalumesta alle aika yksikön. Hyvin kulki silti ja hauskaa oli!

Hakkalta on tullut aivan ihania kutsuja pari kappaletta sähköpostiin lähiaikoina. Ensimmäisessä viestissä kerrottiin testikuljettajanaisille järjestettävästä ystävänpäivätapahtumasta. Tapahtuman järjestäjinä Autokeskus Oy ja BMW, paikkana Nokia ja päivän aiheena liikenneturvallisuus ja auton hallinta yllättävissä tilanteissa. Testiradallekin olisi päässyt ja tietenkin tutustumaan Nokian tehtaaseen. Valitettavasti tämä kutsu meni minulta ikään kuin ohi lyhyen ilmoittautumisajan vuoksi. En tiedä, mitä päivä olisi tehdyt lievälle bemariallergialleni...se jää nyt sitten näkemättä.

Toinen kutsu oli vielä innostavampi. Kansainvälinen testikuljettajatapaaminen Ivalossa maaliskuun lopulla. Mukaan pääse jokaisesta maasta viisi kuljettajaa. Olin ensin sataprosenttisen varma siitä, että haluan mukaan ehdottomasti, mutta lopulta mieli muuttui. Lennot Helsingistä Ivaloon olisi järjestynyt kutsujan puolelta, mutta täällä puolessa välissä asuvalla onkin sitten vähän hankalampi tilanne. Katselin juna ja lentoaikatauluja Kokkolasta Helsinkin ja reittejä myös suoraan Ivalon suuntaan, mutta sopivaa hintaa ei sitten löytynyt mistään vaihtoehdosta tai en ainakaan osannut etsiä. Siispä jätin hakematta matkalle mukaan. Toisaalta olisin joutunut tekemään hieman muitakin järjestelyitä päästäkseni reissuun, joten helpommalla pääsin näin.

Toivon kovasti näkeväni kirjoituksia molemmista tapahtumista täällä Hakkapediassa. Voin sitten eläytyä ja leikkiä olleeni mukana! =)

comments powered by Disqus