Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Tervetuloa jälleen Hakkapeliitta 7!

Talvi tekee tuloaan Keski-suomeenkin, pakkasta tälläkin hetkellä -3 astetta. Viikko sitten Sunnuntaina oli edessä talvikauden avajaiset, eli renkaan vaihto. Hakka Blue:t vaihtui Hakkapeliitan 7:hin, ja ikäväkseni täytyy sanoa että ensikesäksi on edessä ainakin kahden uuden renkaan osto. Takarenkaat olivat Hakka Blue:ssa jo alle sakkorajan! :S Luulen että ensikesänä selviää kahden renkaan ostolla, jotka tulisivat suoraan sitten taakse. Eturenkailla ajaisi vielä kesän...

Hakka Blue:lle tuli kesän aikana kilometrejä tasan 20 000 km. Kokemus renkaista oli hyvä, ja pito säilyi yllättävän hyvänä vaikka pintaa ei takarenkaissa enää loppukesästä paljoa ollutkaan. Suosittelen kaikille ketkä miettivät kesärenkaiden ostoa.

Mutta, palataan näihin Hakkapeliitta 7:hin. Renkaan vaihto osui juuri nappiin kelien suhteen, pakkaset alkoivat heti tulevalla viikolla renkaan vaihdon jälkeen, ja samalla vaihtuivat teillekin Talvinopeusrajoitukset.  Eilen yöllä töistä palatessani oli jo -5 astetta pakkasta ja osa kotimatkasta olikin jo jäistä tietä.

Renkaathan minä vaihdan itse, säästyy vaivalta ajaa Kuopioon asti renkaan vaihtoon ja samalla voi tutkia jouset ym. mahdolliset muutokset. No suoraan sanoen luonne ei anna periksi viedä autoa "laitettavaksi" muualle,  Ei edes renkaan vaihtoon :D

Nyt vain odotellaan sitä Talven tuloa ja toivotaan PAAALJON Lunta että päästään kunnolla testaamaan jo yhden talven ajettuja Hakkapeliitta 7:a.

Ja muistakaa hyvät kanssa autoilijat OIKEAT RENGASPAINEET! Talvirengas ei toimi oikein jos ei ole oikeita Rengaspaineita!

Turvallisia testaamisia Kollegat, ja ajakaa kaikki nyt pimeän tultua kieli keskellä suuta ja kummatin kädet ratissa, Pimeys syö kaiken valon kun ei ole vielä lunta maassa.

 

 

 

comments powered by Disqus