Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Terveisiä auraajalle...

Asumme lyhyen kadunpätkän varrella, josta ei pääse oikeastaan minnekään muualle. Kadunpätkän keskellä on noin 25 x 25 metrin levennys, vai pitäisikö sanoa kenttä, jota käytetään niin kääntöpaikkana kuin parkkipaikkana isommalle kalustolle. Linja-autoa tästä ei kulje, ja kuorma-autokin aniharvoin (roska-autoa lukuun ottamatta). Jätin illalla perävaunun ja henkilöauton yhdistelmäni tuon kentän reunalle parkkiin, valmiina aamun lähtöön. Aivan kuten moni muukin täällä asuva tekee.

Olipahan yllätys tulla aamulla autolle, ja huomata, että liki kiinni yhdistelmääni oli aurattu useamman kymmenen sentin lumivallit. Eteen ei päässyt, piti siis koukata sivulle. Onneksi takanani oli vielä reilu metri tilaa, jotta pääsin sentään peruuttamaan. Eteenpäin tai etuviistoon kuin ei olisi päässyt edes kääntäen. Peuuttamisen jälkeen kääntövaraa tuli juuri tarpeeksi Ja sitten potkimaan sivulta lunta sen verran, että uskaltaisi ajaa koukaten loppujen yli.

Se pointti tässä on, että tuo tapa aurata mottiin oli silkkaa turhuutta, ja kiusantekoa autoilijalle. Autoni edessä oli vielä viitisen metriä tyhjää ennen varsinaisen tien oikeaa reunaa. Tuon vallin olisi aivan hyvin voinut siis jättä pari metriä auton keulaa edemmäskin. Eikä ketään olisi haitannut sekään, vaikka vierelle olisi jätetty metrin verran auraamatta, jotta olisin päässyt pois.

Ja nyt kotiin tullessani näin, että eipä tuolla pikkukentällä ollut muita ajojälkiä, eikä myöskään auraaja ollut käynyt uudestaan. Ei siis ollu mikään kiire saada aluetta puhtaaksi, ei tänään, kuten ei yleensäkään. Asia, jonka auraaja, joka on käynyt täällä ennenkin, varmasti tiesi. Tässä kohtaa vaan se yhteispeli unohtui.

Motissa, ja aivan turhaan

PS: Vaikka radiossa uutisoitiin erittäin huonosta liikennesäästä täällä eteläisessä Suomessa, toimi yhteispeli melkoisen hyvin tuolla liikenteessä. Minun korviini ei kuulunut ilmoituksia onnettomuuksista, ja liikenne sujui erittäin maltillisesti. 

comments powered by Disqus