Kirjoittaja Ville Heinonen
Uusimmat blogijulkaisut

Terve, kivi!

Ah, syksy ja sen ihanuus. Vaikka lumesta tai jäästä ei ole tietoakaan, ovat talvirenkaat omiaan yhdessä tärkeässä tehtävässä - kivien viskomisessa. Vaikka hiekoitussoraa ei teillä vielä makoilekaan, on talvirengasaikaan aina yhtä viihdyttävää kiihdyttää liikennevaloista moottoritielle autoletkan perässä ja toivoa, ettei jonkun onnettoman lamellin välistä sinkoutunut kivi osuisi juuri minun tuulilasiini.

Ja totta kai se tietysti osui. Taas. Onneksi vaurio ei ollut kovinkaan vakava, pienen pieni kuoppa lasin pintaan. Vaan tässäpä olisikin talvirenkaiden suunnittelijoille oiva missio; tehdä talvirengas, joka ei poimi kiviä ja heittele niitä sitten viattomien autoilijoiden kasvoille. Vaan taitaapi olla välttämätön paha tuo sepelin sinkoutuminen.

Hakkapeliitta seiskat auton alla jo janoaisivat talvikelejä. Tuntuu kauhealta raapia nastoilla kuivaa tien pintaa, vaikka juuri aamulla uutisissa kerrottiin rengasliiton tutkimuksesta, jonka mukaan renkaat eivät kulu kuivalla tiellä ajettaessa lainkaan niin paljoa kuin mitä voisi kuvitella. Toisaalta taas rengasliikkeen setä viime viikolla kertoi, että hyvät renkaat kuluvat pehmeän kumiseoksen vuoksi... no, mene ja tiedä. Pakko tässä on ajella, ja kyllä se lumi sieltä vielä tulee.

comments powered by Disqus