Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Täyttä vauhtia Saabilla hirven mahan alitse!

Tämä tosi tarina ajoittuu Hakkapeliitta radial 06 ajalle 1970 luvun alkupuolelle, ehkä 1974.

Erkki-professorimme tuli pitämään luentoa. Oli hetken hiljaa ja alkoi kertoa aamustaan. Jollekinhan se piti saada sanottua – ja meitä luennolla olijoita oli pieni tuttu joukko. Järkyttävä kertomus meni suurin piirtein näin:

”Minulla on Saab 96, niin kuin tiedätte. Ajoin aamulla Lahdesta tänne Skinnarilaan ja äkkiä eteeni hyppäsi täysikokoinen hirvi. Sen eteen ei voinut ajaa, koska se oli vauhdissa. Takana ei ollut tilaa, se oli niin lähellä. Jarrutusmatka ei riitä. Ei auta kuin yrittää ajaa tarkkaan mahan ali ja toivoa, että Saabin sukkula muoto pääsisi sieltä läpi. – Kiihdytin ja tähtäsin jalkojen väliin. Molemmilta puolin kuului kolaus, mutta pääsin läpi. Pysähdyin. Hirvi oli tien vieressä. Siltä oli etu- ja takajalat poikki, peilit olivat osuneet niihin.

Kun saimme poliisin paikalle, hän tutki tilanteen ja joutui lopettamaan hirven koska sen  kaikki jalat olivat poikki. Autolle ei tullut muita vahinkoja kuin peilit ja hieman hirven karvoja katolla.”

Me opiskelijat olimme hiljaa, ”impressed” sanoisi jenkki. Miten jollakin henkilöllä voi olla niin nopea päättelykyky ja vielä sen mukaan toimivat refleksit.

Tapahtuma on niin harvinaislaatuinen, että siihen pitää liittää ”Älkää yrittäkö tehdä tätä kotona – ei edes Duudsonit”.

Sittemmin Lahti – Imatra tien varrelta poistettiin paljon aivan tien reunaan asti ulottuvia pusikoita.

comments powered by Disqus