Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Täristi mullakin kerran uusilla renkailla - eniten rattia, mutta myös penkkiä

Juhan jutusta tuli mieleen tilanne, jolloin otin paikaliselta Volvolta kierroksen uusia kesärenkaita autooni huollon yhteydessä. Halusin hieman säästää ja otin Nordmanit - siis kakkos Nokialaiset. Renkaat näyttivät ja tuntuivat aluksi hyviltä, mutta kun ajoin niitä sisään, niin alkoi tuntua oudolta. Otin jopa videokameran käteeni ja kuvasin noin 80 kmh nopeudessa, kun ratti tärisi ja vatkasi tolkuttomasti. Kyllä takamuskin sai hierontaa samalla. (Voisin laittaa videonkin tähän, jos osaisin). Menin Volvolle heti kun pääsin ja valitin - renkaat tasapainoitettiin uudestaan. Mutta vika ei kadonnut. Tutkin renkaiden merkintöjä ja hermostuin kun ne oli tehty Venäjän tehtaassa. Kirjoitin kirjallisen reklamaation ja vaadin renkaiden vaihtamista uusiin ja halusin myös muuttaa ne kotimaisiksi Nokialaisiksi merkiltään + maksan hinnan erotuksen.  Korjaamopäällikkö selvitteli asiaa ja suostui lopulta. (Renkaita tasapainoitellut asentaja huomasi myös renkaissa rakenteellista poikkeamaa ja jotain outoa)

Lopputulos oli, että renkaista löytyi valmistusvirhe  (se oli Venäjän tehtaan sisälleajoaikaa) ja reklamaatio oli aiheellinen. Tulipahan koko satsi tutkittua. Susi kun tahtoo olla laumaeläin, myös tuotannossa.

No se toinen juttu taas oli niin, että kun luulin ostaneeni renkaita vaihtamalla täysin kotimaiset Nokialaiset, niin - kyllä, nekin oli tehty Venäjän tehtaassa. Siitä olin pettynyt. (Olisin maksanut pienen premiun lisän kotimaisuudesta.) Renkaista puolestaan tuli hyvät ajaa eikä vesiliirtoa tarvinnut enää pelätä uraisilla teillämme.

Joskus kannattaa viedä valitus loppuun asti, sillä laatupoikeamapalaute on tuotannolle arvokas asia. Läpi päässeenä siitä saattaa tulla kallis asia.

 

comments powered by Disqus