Kirjoittaja Timo Lehtinen
Uusimmat blogijulkaisut

Tämä tapaus sai minut lopullisesti luottamaan Hakkapeliittaan

Oli helmikuun alkupuolen leuto pakkaspäivä 2011 kun ajoin VW-Varianttiani täydellä lehtikuormalla  (n. 400 kg) Hatanpään alueella Tampereella. Tie kaartoi vasemmalle loivaan ylämäkeen kohti Hatanpään sairaalaa, kun yllättäen vastaani luisui vihreä ajoneuvo sivuluisussa melko suurella nopeudella. Minulla oli noin 1 sekunti aikaa reagoida ja ohjasin raskaassa lastissa olleen Varianttini kohti paksua lumipenkkaa. Onnekseni minua kohti luisuvan auton perä viisti minun edellä ajavan auton kylkeä, minkä johdosta ajoneuvon perä ponnahti takaisin omalle kaistalleen. Jäljenpänä selvisi, että kyseinen sivuluisuun joutunut auto oli juuri kiihdyttänyt nopeutta ennen mutkaa ohittaakksen kaksi pysäkillä lähdössä ollutta bussia.

Tapauksen jälkeen ryhdyttiin paikalle odottamaan poliisia ja hinausautoa; siinä 30 minuuttia hinuria odoteltuani hain viereisestä talosta viimein lainaksi lapion ja kaivoin Varianttini sen verran irti kovan penkan päältä, että Hakka-seiskani saivat taas pitoa jäisestä tienpinnasta. Paljas tienpinta oli niin liukas, että siinä oli vaikeuksia pysyä pystyssä jalkaisin.

Tienpinta ennen tapausta oli siis todella liukas, autossani täysi kuorma ja nopeuteni paljaan tien yllättävään liukkauteen nähden melko suuri ; tästä huolimatta jyrkässä väistöliikkeessä renkaani tottelivat ohjausta kohti penkkaa sekunnin murto-osassa.

Voinkin vain todeta, että testivoittajien maine on muutakin kuin urbaania legendaa.

comments powered by Disqus