Uusimmat blogijulkaisut

Talvitestikelit parhaimmillaan.

Viikonlopun alla syntyneet kaljamakelit muuttuivat sunnuntaihin mennessä sohjo- ja lumikeliksi. Kymmenkunta senttiä pukkasi tieurille uutta lunta sunnuntaiaamuksi, joten päästiin testaamaan lumipitoa. Hakkakasit Lexuksen alla olivat testivuorossa, kun ajelimme Mummelin kanssa 15 kilometriä sivu tuonne Naruskajoen taakse vuokramökkimme viikkosiivoukselle.

Pienen jarrutuskokeilun pääsi Ukka tekemään "pääväylällämme" Naruskantiellä, jolle oli laskeutunut kymmenkunta teertä ilmeisesti kivensyöntiin. Eipä siinä mitään paniikkijarrutusta tarvittu, vaan mustat ukkoteeret ja tummanruskeat akkateeret erottuivat valkoisesta lumesta niin, että ne kaikki ehtivät reilusti nousahtaa siivilleen. Mummun kamera oli onneksi hollilla repsikan paikalla niin, että moottoriperä raksutti muutaman kuvan näkymästä.

Teeritokka kivien etsinnässä...
Lentoon...

Kovin montaa tuntia ei valoisaa aikaa Naruskan tasalla tähän aikaan vuodesta ole. Lumi täällä kuitenkin valaisee ja tekee muutenkin maisemat kauniimmiksi kuin loskamustan aikaan. Utsjoella alkoi kaamos pari päivää sitten, eli siellä aurinko nousee olikohan se 17. päivä tulevaa tammikuuta. Naruskalla on kaamos kuukauden päästä jo ohi...

Hakkakaseilla on hyvä lumipito. Ja jääpito myös. Kymmenen sentin lumikerros mökkitiellä ei menoa haitannut pyhäpäivän köröttelyvauhdissa, koska nyt pitää olla aikaa maisemmillekin. Ainakin repsikan paikalta.