Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Talvisia tunnelmia ja Driveco kokemuksia

Onpas aika taas mennyt nopeasti, viime kirjoitelmasta on turhankin pitkä aika. Kai se on pistettävä vuoden ensimmäisen kunnon työviikon piikkiin. Työ siis haittaa harrastustoimintaa :)

Viime viikolla tuli istuttua auton ratin takana taas kiitettävästi. Työajoja kertyi miltei 1200 kilometriä ja siihen parisataa omia ajoja. Ja taasen viikolle osui sekä vesikeliä että kunnon talvea. Renkaiden suhteen ei edelleenkään ole valittamista, saman tuntemukset kuin aiemminkin. Tietynlaisessa pääkallokelissä tavallaan kaipaa nastoja muun muassa risteyksistä lähdettäessä, mutta Hakkapeliitta R on kyllä silti paras rengas. Vaikka nastoja kaipaakin aika-ajoin, en niihin palaisi. Kitkojen positiiviset puolet painavat vaakakupissa enemmän. Ja ennakoimalla pärjää...

Siitä pääseekin sopivalla aasinsillalla toiseen asiaan eli Drivecoon. Se nimittäin antaa minulle viikottain neuvoja ajaa enemmän ennakoiden. Ajotapaindeksini on kohonnut, mutta väitän, etten paljoa enempää voi ennakoida. Nimittäin, vaikka minä ennakoin, muut eivät. Kaupunkiajossa tulee väkisinkin "turhia" pysähdyksiä, vaikka kuinka koittaisi ennakoida esimerkiksi liikennevaloissa. Jos moottorijarrutan ja tavallaan livun punaisiin valoihin, joku tunkee väkisin eteen siihen pieneen väliin minkä itselleni liikkumavaraa jätän. Ja sitten pysähdytään.

Aiemmin mainitsin Drivecon hukkaavan kilometrejä. Valmistajan puolelta Jari oli lukenut blogitekstini ja otti oma-aloitteisesti yhteyttä. Autoni on vuosimallia 2004 eli juuri sitä siirtymäaikaa jolloin OBD-järjestelmää aloiteltiin diesel autoissa. Kaikki data ei siis siirry ihan mutkattomasti. Jarilla kuitenkin oli ratkaisu tähän ja laitteen asetuksia muutettiin. Vielä en ole ajopäiväkirjojani viime viikolta lataillut ja tarkistanut, mutta erinomaista palvelua sain. Ja se, että laitteen asetuksia voidaan muokata. Se on hyvä juttu se.

Btw, Drivecon mukaan paras osa-alueeni on vaihteiden käyttö. Indeksi on 99/100. Onneksi Brabuksessa on automaattiloota :)

comments powered by Disqus