Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Talvirenkaiden tarkistushetki

Aamu-uutisissa kerrottiin pohjoiseen sataneen jo 14 senttiä lunta, ja viikonlopuksi luvataan eteläänkin yöpakkasia. Ei siis kulu enää kauaa, kun kuuluisa talvi yllättää jälleen kerran autoilijoita. Jollei siihen siis varaudu jo ennakkoon.

Nyt onkin oikea aika tarkistaa talvipyörien kunto. Onhan niissä pintaa ja nastoja? Ilmat tallella? Vanteet puhtaat ja aluvanteet vahattu?

Itselläni asiat on kunnossa. Hakka-kaseilla tuli ekana talvena ajettua 12.000 km joten ne ovat liki uuden veroiset. Ja vanteetkin tuli jo säilöön laitettaessa siivottua sekä suojattua. Kaikki on siis valmiina. Samoin perheen muiden autojen rengasasiat ovat kunnossa, sen verran niitä olen talliani siivotessa jo tarkastellut.

Kasit erottuu vielä hyvin, eli pintaa on liki kuin uudessa, ja nastatkin on kuin uudet

Mutta aikaa siihen perinteiseen Pyhäinpäivän renkaidenvaihtoviikonloppuun ei ole enää kolmea viikkoakaan, joten rengaskauppaan on syytä varata jo nyt aika, tarpeen niin vaatiessa. Kun se talvi sitten jonain aamuna on tosiasia, on jonoa sen verran paljon, että palvelua ei ihan heti saa. Ja ainakaan silloin ei voi tinkiä, vaan on otettava mitä vaan saa.

Itse asiassa ne renkaat voisi laittaa allekin jo hieman aiemmin kuin on pakko, ei se viikko tai pari jatkettua kesärengaskautta niin iso asia ole. Ainakaan Hakkapeliitan Kaseilla.

comments powered by Disqus