Kirjoittaja Janne Moilanen
Uusimmat blogijulkaisut

Talvirenkaat vielä alla, eikä yhtään turhaan.

Kevät etenee. Niin näyttää silmä ja se näkyy monessa eri kohdassa. Lumi vähenee ja ihmiset vaihtavat talvivaatteita keveämpiin. Samansuuntainen operaatio on edessä meillä autoilijoillakin, ja kesärenkaat pitää laittaa auton alle.

Kävin paikallisella TB asemalla perjantaina 19.4 , jossa ilmanpaineletku ja mittari olivat kovassa käytössä ihmisten tarkistaessa paineita kesärenkaista. Kaikki joita jututin siellä, olivat sitä mieltä että vaihtavat kesärenkaat autoon jolla ei ajeta kuin päivällä, ja on varaa olla ajamatta pakkasen yllättäessä.

Tarkistin itse vielä paineita talvirenkaista, koska piti käydä viikonloppuna ajamassa vähän ylempänä Suomessa.  Lauantaina piipahdin Posiolla (140 km suuntaansa). Matkan aikana totesin että sää on vielä ihan mitä sattuu. Lähtiessä satoi lunta, matkalla vettä, räntää ja lunta. Talvirenkaat siis vielä alla hyvillä perusteilla.

Tie oli kuitenkin koko matkalta sula. Hakkapeliitta 7 käyttäytyi hyvin kylmällä puhtaalla asfaltilla. Tiellä ajettaessa tiekarhun jäljet tien pinnassa aiheuttivat kyllä hienoista vetelyä sivulle aina joskus. Samanlainen ilmiö tuli tuulen vuoksi aukkopaikoissa, jossa tuuli puski autoa sivulle. Mutta se siis johtui tuulesta ja auton Citroén C4 Grand Picasso sivutuuliherkkyydestä.

Tänään sunnuntaina 22.4.13 pitäisi lähteä käymään Rovaniemellä lasten kanssa. Kotona lämpömittarissa -2oC. Talvirenkaat ovat auton alla, eikä yhtään turhaan.

comments powered by Disqus