Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Talvirenkaat alle - NOT!

Muistan elävästi, kuinka lokakuun puolivälissä järkytyin illalla kotonani.

Makasin sängylläni angiinaan määrättyjen lääkkeiden vaikutuksen alaisena kun television uutisten loppuvaiheessa Pekka Poudan esiintymisvuoro koitti. Ammattimaisen ja kokeneen esiintymisen loppuvaiheessa se koitti:

"Alkaisi olemaan aika vaihtaa talvirenkaita."

Ulkona Helsingissä oli selkeästi plus-asteita ja tutun turvallinen sadekeli. Ainoa ero nyt hieman yli kuukauden kuluttua on se, että katukuvaan on alkanut ilmestyä jouluvaloja ja Nokian pörssikurssi on noussut hieman yli kuuden euron. Näiden kahden edellä mainitun asian yhteys säähän on yhtä loistava kuin Pekan yleiskehoitus vaihtaa talvirenkaisiin.

Hyvin on kansa kuunnellut Pekkaa, päättänyt yllättää itse talven ja varautunut talveen. Talvirenkaita uskaltaisin väittää olevan silmämääräisesti arvioiden Pääkaupunkiseudulla kolmessa neljästä autosta tällä hetkellä. Kolmessa neljästä!

Ymmärrän toki, ettei kaikilla ole mahdollisuus vaihtaa renkaita just-nyt-heti kotitallissa sään vaihtuessa tai käydä rengasliikkeessä sitten kun sää sattuu vaihtumaan selkeästi talvirengaskeliksi, mutta kannattaako säälle optimaaliset renkaat vaihtaa vähemmän optimaalisiin. Työpaikalla ja kavereiden kanssa puhutaan naama peruslukemilla ekologisuudesta ja turvallisuudesta, mutta kun alla on nykyisillä sääolosuhteilla nastarenkaat, niin uskottavuus lähenee Pekka Perän lupauksia Talvivaaran tuotannon ongelmattomasta jatkosta.

 

Myönnän, että suurimmalle osalle Pääkaupunkiseudulla autoilevista renkaiden sesonkisuudella, urasyvyydellä tai oikealla pyörimissuunnalla ei sinänsä ole merkitystä - ei se auto nykyisillä keleillä ja kaupunkinopeuksilla katolleen mene renkaiden takia.

Mutta jos sattuukin nastat alla se väistötilanne hieman kovemmalla vauhdilla tai äkkijarrutus suojatien päällä... voinemme todeta, että talvi kuset..yllätti taas autoilijat.

comments powered by Disqus