Talvirengastestit 2013: Nokian Hakkapeliitta 8

Hakkapeliitta 8

ja uusi maailmanennätysrengas Nokian Tyreksiltä. Janne Laitisen vauhti nousi 335,713 km/t merijääradalla, joka vaan osoittaa sen että talvirengas on nyt keksitty uudestaan. Tiesitkö muuten, että edellä mainitulla vauhdilla etenee auto 93 metriä sekunnissa ja nastat iskevät jäähän 43 kertaa sekunnissa. Mitä sitten uuden nastarenkaan keksiminen on vaikuttanut mattimeikäläisen ajotapahtumatilanteisiin? Tuntuma on ollut kerta kaikkiaan niin hyvä että se on vaatinut testikuskilta aikamoiset ponnistelut ja itsehillintää pitää vauhti nopeusrajoituksien sisällä.

Ensimmäinen ajatus oli huomattava pitoparannus autoon, jolla on ehkä keskivertoajoneuvoa voimakkaampi voimanlähde, 190 hevosvoimaa. Hakkapeliitta 8 on ollut hyvin täsmällinen ja vakaa kiihdytys- ja jarrutustilanteissa. Suuntavakaus on kuviomuutoksen myötä muuttunut entistä paremmaksi (erottuu edukseen varsinkin maaseudun jäisillä pikkuteillä).

 

Kuva: Hakkapeliitta-renkaiden kilpailumenestyksen myötä lanseerattiin rallipiireissä 1950-1960-luvulla nimitystä "Flying Finns". Uusi Nokian Hakkapeliitta 8 antaa mielestäni aihetta lanseerata tämä sanonta uudelleen!

 

Arvosanat kuluttajatestaajalta (testimatkan pituus yhteensä 7000 km): Lumi-, jää- ja sohjopito: 10. Märkäpito: 10 (arvio, ajo märällä oli testijaksolla vähemmän kuin 10 km). Sivuttaispito jäällä: 10. Sivuttaispito mustalla jäällä: 9. Suuntavakaus uurtuneille jääpinnoille: 10. Melutaso karhealla asfalttipinnoilla: 8 (meidän autossa ja minun ajotyylillä kasi pysyi samalla tasolla kuin seiskoilla). Melutaso jäällä: 10 (seiskoilla arvosana: 9). Vakaus vaihtelevilla tienpinnoilla: 10. Luotettavuus ääriolosuhteissa: 10.

Vaikutus polttoainekuluihin: Yli odotusten!

Onnistuneet innovaatiot: mm. Eco Stud 8-konsepti, jarrutustehostimet, viisto- ja lukkolamellit sekä uudistettu kulutuspintasekoitus.

Tämä talvi on ollut mahdottoman mielenkiintoinen. Niin arkinen asia kuin autonrenkaat! Nyt on tullut aika vaihtaa kesärenkaisiin. Isot kiitokset Nokian Renkaat Oyj:lle ja A1-tiimille sekä Kotkan Vianorille tästä talvesta!

- -  Muista ottaa malttia mukaan! "Kaahailusta" - kiittääkö kukaan?!  - -

 

 

comments powered by Disqus