Kirjoittaja Juuso Riponiemi
Uusimmat blogijulkaisut

Talvinopeudet

Kuulimpa tuossa ratiosta uutisen, että talvinopeusrajoituksia otetaan käyttöön tämän viikon aikana, edeten pohjoiesta etelään. Täällä etelässä talvesta ei ole tietoakaan 10 päivän ennuste lupaa +5-+10 asteen läpötiloja yötä päivää. Kiva kun saa körötellä pääteitä kahkesaakymppiä. Autoliitto otti alkuviikolla kantaa asiaan. http://www.autoliitto.fi/?x20043=5105803 Omasta mielestä hyviä ja varsin toteuttamiskelpoisia ajatuksia, jopa poliisiylijohtaja Paaterokin totesi osan ajatuksista käyttökelpoiseksi.

Sitten pari havaintoa. Tiistaina matka kävi Loimaa-Tampere-Valkeakoski-Loimaa reittiä. Aamulla noin yhdeksän aikoihin Kylmäkoskella ja iltapäivällä neljältä Humppilan ja Urjalan kuntarajan tuntumassa bongasin peurakolarit. Lisäksi Loimaan puolella laskin tien varresta pellolta yhdeksän peuraa. Olis kyllä metsästäjille hommia, noita elukoita alkaa olemaan näillä seuduilla vähintäänkin riittävästi. No peurahan ei sinäänsä vakavaa vahinkoa autolle aiheuta, onneksi.

 

Niin ja niin kauan kun kelit jatkuu varsin lämpiminä seiskat seisoo varastossa tyhjän panttina. Tulis vaan talvi ja lumikelit niin pääsis hiihtelemäänkin

 

comments powered by Disqus