Kirjoittaja Ville Heinonen
Uusimmat blogijulkaisut

Talvikelejä, huonoa näkyvyyttä ja snögöä!

Kunnon talvikelit ja pakkaset tulivat lopultakin! Viikonloppuna ajelin Hakkapeliitta seiskoilla varustetulla firman autolla (Chrysler Grand Voyager) Helsinkiin ja takaisin, ja vaikka ajokeli sinällään oli hyvä, toi pöllyävä pakkaslumi ja kirkas auringonpaiste projektiin oman vivahteensa. Näkymä meni tietyissä kohdissa baanaa hyvinkin sumeaksi. No, ehkä tämä oli edes jotain vaihtelua sinänsä hyvin tylsän tien suhaamiseen...

Varsinaisen testiauton, eli Priuksen, kanssa on mennyt hyvin. Hakkapeliitta 7:t tuntuvat kyllä em. Voyagerin alla hieman vakaammilta, mutta onhan autossa enemmän massaakin. Chrysler tuntuu menevän kuin raiteilla, oli alla sitten paljasta tietä, lunta, sohjoa tai jäätä. Samoin kyllä myös Prius kulkee vakaasti. Miellyttävin ominaisuus renkaissa on ollut ehdottomasti käytöksen ennustettavuus, toimintavarmuus ja vakaus. Kaistojen välissä olevat sohjovallit, pehmeät pientareet ja paljaat kohdat eivät tuota yllätyksiä, vaan auto kulkee määrätietoisesti sinne, minne pitääkin.

Toyotasta on sanottava sen verran, että autona se on uskomattoman toimintavarma. Laite on kohta kolme vuotta vanha, mittarissa 71 000 kilometriä, eikä siinä ole ilmennyt mitään vikoja. Radion vaihdatin varmuuden vuoksi takuuaikana, kun oikein kuumina kesäpäivinä yksi nappi saattoi alkaa prakaamaan, mutta sekin taisi olla hätävarjelun liioittelua. Laitetaanpas sähkö- ja hybridiautoskeptikoille vielä tähän yksi kuva eiliseltä, ei paljon pakkanen haittaa... viime talvena tosin taisi tulla otettua vastaava kuva lähes 30 asteen pakkasessa. Perhanan pimeä kyllä on jo viiden maissa.

comments powered by Disqus