Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Talvi yllätti: pääkaupunkiseutu kaaoksessa!

Olimme torstaina aamulla matkalla Hesan kautta Tallinnaan. Oli jotenkin surkuhupaisaa kuunnella paikallisesta radiokanavasta, miten siellä kauhisteltiin pk-seudulle yllättäen tullutta hentoista lunta. Tuo pakkaslumi kun ei edes kertynyt minnekään, vaan pöllysi pois, tai suli jo renkaiden alle. Olipa sitten tuttuni bongannut siellä jo suola-autonkin, kylvämässä tuota peltiseppien unelmaa käytännössä paljaille kaduille. Mutta paniikkia tuollainen uutisointi jo sai aikaan.

Kuva on Hesan lauttasatamasta, jossa viima pöllytti lunta mereltä muuta kaupunkia voimakkaammin.

Toisaalta valtakunnalliset uutiset näyttivät kuvaa pohjoisesta, jossa talvirenkaiden aika näyttää jo todellakin olevan käsillä. Suomi on siis pitkä maa, ja monella eri keliolosuhteella. Täällä lounaiskolkassa ei vielä kaipaa piikkipyöriä, vaan hyväkuntoiset kesärenkaat ovat näillä näkymin ihan fiksu valinta ainakin vielä tulevan viikon ajan. Niin, ja etenkin kun täällä etelässähän on vielä vesiliirron vaara pahimmillaan. Vettä sataa syksyiseen malliin melkein päivittäin.
Ja se järki pitää tietysti olla myös mukana, kuten aina liikenteessä. Tunnustan, että omasta mielestäni sitä löytyy tuolta Tallinnasta meidän Helsinkiämme enemmän, vaikka jonkun mielestä liikenne voi siellä ensivilaisulla kaoottisemmalta näyttääkin.

Ne kasit ovatkin nyt tallissa valmiina odottamassa H-hetkeä. Autokin on pesty ja vahattu, sekä sisäpuhdistus tehty. Ompa sitten helpompaa joulun pyhinä seuraavan kerran kuurata biili kunnolla käsin.

comments powered by Disqus