Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Talvi tuli yhdessä yössä koko Suomeen

Aamulla auto piti raaputtaa esiin jäätyneen lumikuorrutuksen alta, kunhan oli siis ensin päässyt autolle saakka liukastumatta. Pakkanen oli nimittäin yöllä jäädyttänyt sataneen räntäsohjon, joten paikoitellen oli todella liukasta. Aurinko kuitenkin paistoi, ja puolen päivän aikaan muualla kuin varjopaikoissa oli sulaa sekä märkää. Mitä kaunein talven aloitus siis, jos unohdetaan autojen lennättämä kura.

Me ajoimme tekemään viivästyneen syyspesun TI-halliin. Mutta emme meinanneet mahtua sisälle, hallissa kun oli Matti Myöhäisiä vaihtamassa talvirenkaitaan! Ja täytyy sanoa, ettei käynyt kateeksi, kun katseli vaihto-operaation suoritusta ahtaan TI-loosin märällä lattialla. Mutta näytti se talvi taas yllättäneen lukuisat autoilijat Turun seudulla.

Kun saimme autot taas siivottua sekä kiiltämään, ja ajoimme kotiin, oli alkanut jo pakastua. Siitä hyvä, että autot säilyivät puhtaina, mutta keli oli muuttumassa erittäin liukkaaksi. Ja lämpötilan laskiessa edelleen, on syytä todeta aamuliikenteessä tarvittavan malttia sekä varovaisuutta. Kesärenkaallinen auto on nyt todellakin jätettävä kotiin, ja odotettava loppuviikon lämpimämpiä säitä!

Ai niin, tuo kuva on viimeisestä kaarteesta ennen kotipihaa. Ja tämän näköistä on yleensäkin tuo viimeinen kilometri kotiin talvisin. Samalla tuo kuvaa hyvin eteläisen Suomen liikennekelejä: joko jäistä tai sulaa, mutta harvemmin lumista.

LIukasta on!

PS: Olipahan työmatka. Siinä missä itse sai nauttia kasien pidosta, joutui pelkäämään kesärengasautoilijoiden kamikaze-liikkeitä. Poukkoilevia kaistanvaihtoja, joiden ajatuksena oli välttää peräänajo tai kiinnijääminen, sekä yksi täysillä päin punaisia ajo. Eikä kaikilla ollut nastarenkaatkaan enää täydessä ajokunnossa päätellen näkemästäni läheltä piti ettei oltu ojassa kääntymisestä.

comments powered by Disqus